За девʼять років війни ми стали міцнішими за бетон і сталь - Залужний

09:07, 24.02.2023
За девʼять років війни ми стали міцнішими за бетон і сталь - Залужний

Звичайні люди. Звичайні Герої. Серед нас. З нами в строю. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до українців у день річниці повномасштабного вторгнення росії до України, 24 лютого.

 

За його словами, основою стійкості Сил опору Україні є звичайні люди.

 

Як інформує Україна молода, про це Залужний сказав у відеозверненні, оприлюдненому в соцмережах у п’ятницю.

 

«Основа нашої стійкості - ЛЮДИ.

Звичайні люди. Звичайні Герої. Серед нас. З нами в строю.

 

Це люди, які взяли до рук зброю, щоб захистити своїх рідних, свої оселі і свою державу від ворожої неспровокованої та невиправданої агресії. Це люди, які зараз, у цю хвилину, бʼють окупанта, тримають позиції, мерзнуть в холодній, але рідній землі, рятують життя побратимам, допомагають війську всім, чим тільки можна допомогти», - наголосив «залізний» генерал.

 

На його думку, за девʼять років війни (від 20 лютого 2014 року) ми стали міцнішими за бетон і сталь, бо памʼятаємо приклади незламності оборонців ДАПу й Азовсталі.

 

«Дякую вам, українці! Усім, хто служить у лавах Збройних Сил та інших складових сил оборони України, - повага і глибока вдячність. Усім, хто допомагає, підтримує, вірить - доземний уклін. Усім полеглим за свободу - Вічна Памʼять і шана.

Ми вистоїмо. І ПЕРЕМОЖЕМО!», - підсумував Валерій Залужний.

 

 

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року росія оголосила про початок так званої “спецоперації” та почала повномасштабне вторгненя в Україну.

 

Як повідомляла «УМ», з початку повномасштабного вторгнення від кінця лютого 2022 року росія випустила майже п’ять тисяч ракет по території України.

 

Напередодні Генасамблея ООН ухвалила резолюцію з формулою миру від України.