Комбат «Азова» Олег Мудрак «Сухар» помер після російського полону

23:44, 22.02.2023
Комбат «Азова» Олег Мудрак «Сухар» помер після російського полону

Мудрак Олег Васильович - майор, герой, стальний чоловік. (instagram.com/_mudrak.d_/)

Командир 1-го батальйону полку «Азов» майор Олег Мудрак із позивним «Сухар» пішов з життя у віці 36 років у вівторок, 21 лютого.

 

Відважний захисник пів року провів у російському полоні, пережив теракт в Оленівці та тортури.

 

Як інформує Україна молода, про смерть «азовця» повідомив його племінник Данило Мудрак в Інстаграм у середу.

 

Також інформацію про смерть воїна підтвердила дружина командира «Азова» та керівниця ГО «Асоціація сімей захисників «Азовсталі» Катерина Прокопенко. За її словами, у воїна зупинилося серце…

 

«Мудрак Олег Васильович - майор, герой, стальний чоловік, мій дядько, мій брат, моя опора, моя гордість, мій маяк і приклад характеру!

 

Він горів цим життям, насолоджувався і запалював серця всіх людей навколо. Він зробив все можливе, щоб я став таким, який я є. Тому він ніколи не зникне з моєї голови та серця. Я хочу бути чоловіком гідним Олега, щоб він дивився на мене з Вальгали і відчував тільки гордість за мене.

 

Він завжди казав, що не хотів, щоб його смерть була «святом сліз». Хотів, щоб разом зібралися його люди і посміхаючись згадували найкращі моменти пов‘язані з ним», - написав племінник Данило про дядька.

 

І додав, що єдині слова, які йому спадають на думку є такими:

 

«Живи так, щоб страх смерті ніколи не бентежив твоє серце. Нікому не заважай вірити у те, у що вони вірять. Поважай інших, їхні погляди та вимагай такої самої поваги до себе. Люби життя, роби життя кращим, прикрашай все навколо себе, прагни жити довго, на благо свого народу.

 

А коли прийде твоя година, помри і не будь як ті, чиї серця сповнені страху смерті. Так, що коли настає їхня година, вони плачуть і молять, щоб їм дали ще часу, щоб прожити життя по-іншому. Співай свою смерть і загинувши героєм, повернися додому!

 

Ці слова про нього. Він ніколи не боявся стару з косою, тому що вона боялася його і я впевнений, що у свою дорогу він вирушив не боячись, у супроводі неймовірно красивих Валькірій і того ж дня потрапив в ту залу, де побачив своїх друзів, які чекали його з усіма почестями!

До зустрічі, рідний! Сухар - на щиті!».

 

Олег Мудрак брав участь у війні з перших днів 2014 року. Коли росія здійснила повномасштабне вторгнення у лютому 2022 році, він разом із побратимами захищав Маріуполь, а після «Азовсталь».

 

 

Разом з іншими «азовцями» у травні 2022 року 36-річний «Сухар» потрапив до російського полону, де неабияк схуднув. Його фото з полону, зроблені у серпні 2022 року, вразили українців. Воїн сильно виснажився у російських катівнях.

 

Як повідомляла «УМ», у вересні 2022 року Олега «Сухаря» обміняли разом із іншими командирами «Азова» на зрадника Віктора Медведчука.

 

Тоді з полону окупантів звільнили 215 захисників України.