Стрітення у Трапезній церкві Лаври: Епіфаній відслужить літургію

18:36, 11.02.2023
Стрітення у Трапезній церкві Лаври: Епіфаній відслужить літургію

Трапезний храм святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої Лаври. (Фото ПЦУ)

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України  Епіфаній відслужить літургію у Трапезній церкві Верхньої Лаври у день Стрітення Господнього 15 лютого.

 

Як інформує Україна молода, про чергове богослужіння Помісної церкви у Києво-Печерській Лаврі повідомив митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій (Зоря) у соцмережах.

 

«З нагоди свята Стрітення Господа нашого Ісуса Христа Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 15 лютого 2023 року Божественну літургію в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої Лаври», - повідомив митрополит.

 

Усіх вірних ПЦУ запрошують до спільної молитви на 9:00 ранку до Трапезного храму. А також нагадують про  можливі обмеження через безпеку в період воєнного стану.  

 

Раніше митрополит Київський і всієї України Епіфаній висловив переконання, що ПЦУ отримає довгостроковий договір на користування храмами Києво-Печерської лаври - Свято-Успенським собором та Трапезною церквою.

 

Наразі ж Помісна церква отримує разові доступи та звершує богослужіння тільки на великі свята, але з часом розраховує проводити їх щонеділі.

 

«З часом, коли буде сформовано наш монастир і до нас приєднається частина братії з Нижньої Лаври, ми тоді все впорядкуємо, налагодимо і тоді богослужіння буде звершуватися регулярно у центральному Успенському соборі кожної неділі, а вже на території Лаври богослужіння будуть звершуватися кожного дня. Це питання часу», - казав Епіфаній в одному з інтерв’ю.

 

Як повідомляла «УМ», Епіфаній освятив воду в Лаврі на Водохреща.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЦУ нагадала про 337 років окупації Лаври російською церквою.