Водохреща: Епіфаній освятив воду у Лаврі

14:52, 19.01.2023
Водохреща: Епіфаній освятив воду у Лаврі

Митрополит Епіфаній на Водохреще провів службу в Києво-Печерській лаврі (Фото ПЦУ)

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів богослужіння з нагоди свята Хрещення Господнього і Богоявлення в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ПЦУ.

 

Митрополит Епіфаній провів літургію як предстоятель ПЦУ та священноархімандрит Києво-Печерської лаври. 18 січня Епіфаній очолив Всенічне бдіння у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Києва.

 

Це вже друге богослужіння Епіфанія в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Службу відвідав п'ятий президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною.

 

Після Божественної літургії відбулося освячення води.

 

Як повідомляла УМ, предстоятель ПЦУ 7 січня вперше провів  богослужіння в Києво-Печерській лаврі. Воно стало можливим після того, як держава повернула у свою власність Свято-Успенський собор і Трапезну церкву.

 

27 грудня 2022 року Конституційний Суд визнав конституційним  закон «Про свободу совісті та релігійні організації». Він зобов’язує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву так, щоб вона вказувала на її приналежність до росії.

 

5 січня Міжвідомча комісія підписала акт про передачу Успенського собору і Трапезної церкви Києво-Печерської лаври від орендаря (УПЦ МП) до балансоутримувача – держави Україна. Митрополит УПЦ МП Павло не прийшов підписати акт, але в Мінкульті заявили, що «це його проблеми».

 

Також ПЦУ нагадала про 337 років окупації Лаври російською церквою