Водохреща: КМДА закликає киян утриматися від купання

07:19, 17.01.2023
Водохреща: КМДА закликає киян утриматися від купання

Столична влада закликає киян дотримуватися заходів безпеки та обмежень, що діють в умовах воєнного стану. (Фото з відкритих джерел)

Влада Києва напередодні Водохреща звернулась до релігійних організацій та містян з проханням відмовитися від масових заходів,  оскільки в Україні діє воєнний стан.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба КМДА.

 

«Міська влада напередодні Водохреща нагадує про необхідність дотримуватися заходів безпеки та обмежень, які діють в умовах воєнного стану, та просить утриматися від проведення масових зібрань та заходів»,— йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, у зверненні до релігійних організацій влада наголошує на тому, що країна-агресор під час проведення масових заходів може використати провокації щодо вірян та пересічних громадян.

 

При цьому київська влада організує чергування рятувальників на традиційних для Водохреща локаціях, щоб уникнути травмування та інших небезпечних ситуацій.

 

Утім КМДА наполегливо закликає киян цьогоріч взагалі відмовитися від  купання у водоймах на Водохреще.

 

Як повідомляла УМ, комендантську годину в новорічну ніч в Україні, у тому числі і в столиці, не скасували. Заборонено було перебувати на вулиці до визначеного часу, а також використовувати піротехнічні засоби.