У новорічну ніч поліція затримуватиме порушників комендантської години

17:33, 26.12.2022
У новорічну ніч поліція затримуватиме порушників комендантської години

У Нацполіції вважають, що українцям вистачило вибухів у цьому році, тому піротехніка заборонена. (Фото патрульної поліції)

Комендантську годину в новорічну ніч в Україні, у тому числі і в столиці, не скасовуватимуть. Заборонено перебувати на вулиці до визначеного часу, а також використовувати піротехнічні засоби.

 

Як інформує Україна молода, про це розповіла речниця голови Національної поліції Мар'яна Рева в ефірі телемарафону.

 

«Люди повинні розуміти, що незалежно від того, який день у нас — святковий чи несвятковий — є певні вимоги комендантської години. Поліцейські перевірятимуть осіб, перевірятимуть їхні документи, доставлятимуть до підрозділів поліції для встановлення особи чи перевірки цієї особи», — повідомила  прессекретарка голови Національної поліції Мар'яна Рева.

 

За її словами, ті, хто вийдуть на вулицю новорічної ночі, можуть бути притягнуті до відповідальності за порушення комендантської години. 

 

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що заборонені також реалізація та використання піротехнічних засобів практично на всій території України, поліція реагуватиме на такі випадки.

 

«Багато кого цікавить. Хоча, на мою думку, цього року було і так достатньо вибухів та пострілів. Не розумію, кому ще не вистачило…У більшості областей України Обласні військові адміністрації ухвалили рішення про ЗАБОРОНУ використання піротехнічних виробів. У Києві — також заборонено.

 

Думаю, що найближчими днями заборона діятиме по всіх областях. Відповідальність є і навіть по декількох статтях КУпАП. Але давайте будемо більш відповідальними, не тільки через закон, а ще й через повагу до інших. Багато кого ці петарди чи салюти можуть сильно налякати, як мінімум. Не кажучи вже про все інше. Тому, реагувати будемо відповідно.

 

Також нагадую, що комендантська година не скасована в жодному регіоні й вона діє в тих самих часових рамках, що і раніше. У новорічну ніч також.Ми всі обов’язково запустимо салюти, коли настане час. Час Перемоги!»,— йдеться у повідомленні.


Раніше мер Києва Віталій Кличко заявляв, что в столиці на час різдвяних та новорічних свят гучні гуляння не влаштовуватимуть.

 

Як повідомляла УМ, Денис Монастирський, міністр внутрішніх справ,  вважає необхідним запровадити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години.