Українці вперше за 300 років відчули себе нацією переможців - Павло Вишебаба

18:23, 04.01.2023
Українці вперше за 300 років відчули себе нацією переможців - Павло Вишебаба

Павло Вишебаба. (Фото з відкритих джерел)

Командир відділення 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, еко-активіст, поет та музикант Павло Вишебаба заявив, що українці  у 2022 році вперше за понад 300 років відчули себе нацією переможців на тлі повномасштабної війни, розв'язаної Росією.

 

Як інформує Україна молода, таку думку він висловив у ефірі Апостроф TV .

 

«Думаю, вперше за 300 років, і навіть більше, із часів Богдана Хмельницького, ми відчули себе нацією переможців. У нас завжди було досить другорядне уявлення про себе як про досить скромну націю - одна з маленьких слов’янських націй. Зараз ми себе відчуваємо дуже натхненно. Ми відчуваємо в собі сили – сили в своїх м’язах, духовних насамперед. Змінилась наша ментальність»,- вважає він.

 

На думку командира, головне, що українці відчули себе нацією переможців. Адже на що здатна нація - може проявитися тільки в критичні моменти.

 

 

«І зараз саме критичний момент, а українці показали, що вони зараз можуть здивувати себе і весь світ. Те, що ми здивували себе – показує насамперед те, як ми себе мало знали. Наше домашнє завдання – краще вивчати нашу історію, дивитись на себе реалістичніше, не зі сторінок підручника совєтской історії, як якусь другорядну націю після росії. Ми маємо подивитись на себе іншими очима і не забувати, якою ціною дістанеться нам країна-переможець»,- наголосив військовий.

 

Як повідомляла УМ, в Європарламенті відбулася урочиста церемонія вручення премії Сахарова «За свободу думки» за 2022 рік, яку було присуджено мужньому народу України в особі Президента, обраних лідерів та громадянського суспільства.