Почаївську лавру у власність держави вимагають повернути тернопільські депутати

09:32, 22.12.2022
Почаївську лавру у власність держави вимагають повернути тернопільські депутати

На жаль, чимало в Україні чимало вірян одурманених проповідями московських попів, будуть всіляко протидіяти закриттю ФСБшних осередків, таких як Почаївська, Києво-Печерська Лаври.

Депутати на сесії Тернопільської обласної ради проголосували за звернення, щодо повернення комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври XVIII-XIX століття до державної власності та розслідування антиукраїнської діяльності священнослужителів УПЦ МП.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Тернопіль 1 у своєму Telegram.

 

Відповідне звернення адресоване до прем'єр-міністра України, голів Верховної Ради та СБУ і до генерального прокурора України. За звернення проголосували 49 депутатів із 50 зареєстрованих.

 

Нагадаємо, що  на початку грудня Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо заборони діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в росії релігійних організацій. Зокрема, Кабінетові міністрів доручено внести у двомісячний строк на розгляд Верховної Ради відповідні законопроєкти.

 

Окрім того, Президент доручив державній службі з етнополітики та свободи совісті забезпечити у двомісячний строк проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління Української православної церкви на наявність церковно-канонічного зв’язку з московським патріархатом.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки України заявила, що під час обшуків у Почаївській духовній семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) знайшла "пропагандистські матеріали, що заперечують існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність

 

Правоохоронці знайшли брошури та книжки ксенофобського і ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. Більшість літератури — авторства російських діячів за видавництва російських друкарень.