Рада ухвалила нові правила бронювання військовозобов'язаних

15:44, 04.11.2022
Рада ухвалила нові правила бронювання військовозобов'язаних

Верховна Рада внесла зміни до закону щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. (Фото з відкритих джерел)

Верховною Радою був ухвалений проєкт закону щодо бронювання військовозобов'язаних на підприємствах під час оголошеної загальної мобілізації. 

 

Закон №7687 щодо порядку бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, підтримали 290 народних депутатів у п'ятницю, 4 листопада. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк у своєму Телеграм-каналі.

 

Зазначається, що документ передбачає дві новації, про які просили представники бізнесу. Зокрема, йдеться про організацію прозорої процедури бронювання.

 

Железняк вказав, що уряду нададуть на розробку новий порядок бронювання від мобілізації. Кабмін має узгодити критерії, за якими підприємства відноситимуть до критичних.

 

Другою новацією стане дозвіл проведення бронювання без виконання мобілізаційних завдань.

 

«Дозволити проводити бронювання без виконання мобілізаційних завдань для підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення»,– вказав нардеп.

 

Нагадаємо, бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу можливе винятково через кабінет запитів на бронювання. 

 

Бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів та виконання мобілізаційних завдань (замовлень).

 

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський скасував весінній та осінній призов на строкову військову службу.

 

Водночас з 24 лютого проводиться загальна мобілізація чоловіків від 18 до 60 років через війну рф проти України.

 

Як повідомляла УМ, посиленої мобілізації в Україні поки що не передбачається. Ба більше, військові можуть взяти невелику відпустку, проте їх не звільняють до закінчення воєнного стану.