Оператор «Прямого» Олексій Юрченко загинув під час звільнення Балаклії

09:33, 10.09.2022
Оператор «Прямого» Олексій Юрченко загинув під час звільнення Балаклії

Олексій Юрченко вступив до лав ЗСУ змінивши камеру на автомат. (Фото: телеканал "Прямий")

Оператор телеканалу “Прямий” Олексій Юрченко загинув у боях за звільнення Балаклії від російських окупантів у четвер. 

 

Як інформує УМ, про це стало відомо від його дружини Тетяни та повідомленням телеканалу “Прямий”  в суботу. 

 

“Олексій став до лав Збройних сил України та загинув на Харківщині 8 вересня під час звільнення Балаклії. Він воював у 2015-2016. Бої за Мар’їнку і Піски.

 

Отримав офіцерські погони в серпні 2022. Командував взводом гранатометників”, - йдеться у повідомленні.

 

Юрченко брав участь у зйомці проєкту “Точка Нуль” про антитерористичну операцію (серіал, який знімався силами самих учасників АТО).

 

В Олексія залишилась 13-річна донька Дарина.

 

Загибель Олексія Юрченка також прокоментував п’ятий президент України, нардеп Петро Порошенко.

 

«З великим сумом дізнався, що у боях за звільнення Балаклії загинув оператор Телеканалу “Прямий” Олексій Юрченко. 24 лютого він прийшов на Лаврську і одразу записався до 206-го батальйону тероборони Києва. Далі у лавах ЗСУ поїхав звільняти Харківщину. Як офіцер командував взводом гранатометників. І от… загинув під Балаклією.

 

Олексій воював у лавах Збройних Сил ще у 2015-2016 роках. Він відзначився у боях за Мар’їнку і Піски. У 2015 році, коли донька Даринка йшла до першого класу, Олексій вирвався з фронту, щоб повести її у перший клас… Мої щирі співчуття дружині Тетяні та всій родині Олексія», – написав Порошенко.

 

 

Нагадаємо, що російські військові вбили в Україні 37 медійників, серед яких – 8 журналістів, які виконували професійні обов’язки, 12 медійників – цивільних жертв, 17 представників ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України у лавах Сил оборони.

 

Як повідомляла «УМ», американський інститут дослідження війни (ISW) прогнозує, що ЗСУ мають усі шанси звільнити місто Куп’янськ на Харківщині вже протягом наступних 2-3 днів.

 

У четвер ввечері Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив інформацію про звільнення бійцями ЗСУ міста Балаклія Харківської області.