Труханов не бачить сенсу в знесенні пам'ятника Катерині ІІ в Одесі

16:56, 29.08.2022
Труханов не бачить сенсу в знесенні пам'ятника Катерині ІІ в Одесі

Мер Одеси «не бачить сенсу» в знесенні пам'ятника Катерині та виступає за «компроміси» з Росією (Фото з відкритих джерел)

Мер Одеси Геннадій Труханов виступив проти знесення пам'ятника Катерині II, наголосивши, що у цьому немає сенсу. 
 
Як інформує Україна молода, про це він сказав у інтерв'ю Corriere della Sera.
 
«Я проти знесення статуй. Від того, що ми зруйнуємо пам'ятники, історія не зміниться. Я знаю, що зібрано петицію з 25 000 підписів, але я чекаю. З такою логікою мені також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу»,– сказав мер міста.
 
Під час інтерв'ю він також припустив, що Росія та Володимир Путін не відмовились від планів із захоплення Одеси.
 
«Він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбити, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст і вірю, що ми врешті переможемо. Але війна буде довгою і важкою. Наш наступ на Херсон йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для з’єднання з Придністров’ям і фронтальний удар Чорноморського флоту з півдня»,– вважає Труханов.
 
Він також сказав, що виступає за повернення Криму політико-дипломатичним шляхом.
 
«Я вважаю, що важливо діяти політично, адже на кону життя мільйонів людей. Я не хочу, щоб мене неправильно зрозуміли. Звичайно, я мрію про повернення до наших кордонів 1991 року, але треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси, уникати конфронтації»,— сказав Труханов.
 
У липні на сайті президента України було підтримано одразу дві петиції про знесення пам'ятника Катерини II в Одесі. 
 
Володимир Зеленський відповів, що це компетенція місцевої влади та переадресував їх Одеській міській раді.
 
Як повідомляла УМ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко підтримує думку про те, що пам'ятник російській імператриці Катерині ІІ в Одесі необхідно демонтувати, окрім цього кількість вулиць Олександра Пушкіна варто скоротити.