Біля стадіону «Олімпійський» завершується будівництво храму УПЦ МП попри протести киян

19:19, 16.08.2022
Біля стадіону «Олімпійський» завершується будівництво храму УПЦ МП попри протести киян

У Києві жителі міста виступили проти будівництва храму московського патріархату (facebook.com/yuri.makarov.7)

У центрі столиці біля стадіону «Олімпійський» завершується будівництво Свято-Троїцького храму УПЦ МП, однак містяни невдоволені.
 
Місцеві жителі виступили проти не стільки від зовнішнього вигляду церкви, скільки через її належність до московському патріархату. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив відомий журналіст і телеведучий Юрій Макаров у Facebook, а також поет і громадський діяч Євген Рибчинський.
 
«Готуймося: ось така краса неземна невдовзі прикрасить, точніше, вже прикрасила столицю. Свято-Троїцький храм УПЦ МП на початку Жилянської, практично на розі Великої Васильківської, поруч із місцем, де колись була зруйнована в 1960-ті Троїцька церква, але разів у десять більша й по-богатому.
 
Концентрат стилю, смаку й, безумовно, святості. А також, що вже казати, взірець дотримання закону»,– написав Макаров у дописі.
 
 
 
 
Там біля тієї зруйнованої у 60-х церкви ще до революції збирались щось дуже велике будувати, але через революцію вдалось тільки частково. Так що ці добудовують, але вже за своїми смаками, додав журналіст.
 
Свою думку щодо нової культової споруди, що служитиме інтересам УПЦ МП і її кремлівських кураторів висловив і народний депутат 8 скликання, поет і громадський діяч Євген Рибчинський.
 
 
 
«До почуттів віруючих не маю ніяких претензій: вірте, моліться, живіть з Богом! А от виходити зі свого дому під час війни з росією і бачити новеньку, без 5 хвилин готову, церкву московського паханату я не маю ніякого бажання.
 
І тут претензій у мене купа. І до місцевої влади, і до спецслужб, і до парламенту, який досі не заборонив діяльності цієї ідеологічно-терористичної організації Кремля на наших теренах. Бо не від Бога це, а від плешивого чорта та його посібника гундяєва. Не Бог, не віра і не церква роз'єднує суспільство, а ідіотизм і політична сліпота тих, хто кришує і далі це московське зло!»- написав політик у Facebook.
 
Мешканці столиці також не в захваті від нового «московського» храму. Називають його "бункером з банями" та пропонують краще будувати більше шкіл та університетів.
 
Як повідомляла УМ, громада Петропавлівського храму УПЦ МП в одному з сіл Бучанського району Київщини відмовилася залишити московську церкву та приєднатися до Православної церкви України. І це при тому, що Бучанський район неабияк постраждав від звірств рашистів.