Журналіст Олександр Савоченко загинув у бою під Бахмутом

16:45, 27.07.2022
Журналіст Олександр Савоченко загинув у бою під Бахмутом

На фронті за батьківщину загинув журналіст Олександр Савоченко

У боях з російськими окупантами під Бахмутом загинув київський журналіст Олександр Савоченко. Він був уродженцем Чернігівщини.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Чeline з посиланням на Коропську селищну раду
 
«У боях за Україну під Бахмутом загинув наш земляк Олександр Савоченко із Поліського, 1986 року народження. 25 лютого, з самого початку повномасштабної збройної агресії російського ворога, він добровольцем пішов захищати Україну»,— йдеться у повідомленні.
 
До війни Олександр працював у Києві спочатку на СТБ, згодом в інформагентстві «Франс Прес». пізніше на «Суспільному». Робив аналітичні сюжети, зокрема про економіку та політику. Жив у Броварах.
 
 
У загиблого залишилися вагітна дружина, батьки, старший брат Віктор і бабуся. Батьки навіть не знали, що він воює. Син говорив, що виконує редакційні завдання, їздить різними містами й селами.
 
«Я ж так і думала. А він на війні був з першого дня. Говорив, що в Бучі, а сам воював між Черніговом і Ніжином»,– сказала мама захисника. 
 
За її словами, Олександр сам купив квартиру, де жив із дружиною. Просив, щоб майбутню донечку назвали Юлею.
 
Олександр Савоченко закінчив дев'ятирічку в рідному селі, потім Ніжинський обласний педагогічний ліцей із медаллю. Вступив до Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На третьому курсі проходив практику на каналі СТБ.
Похорони героя відбудуться у рідному селі – Поліському. 
 
За даними НСЖУ, станом на 25 липня від початку агресії РФ в Україні загинули 37 журналістів. Серед загиблих – восьмеро журналістів, які виконували професійні обов'язки, 12 співробітників медіа – цивільних жертв, а також 17 представників ЗМІ, які мобілізувалися для захисту України у лавах сил оборони.
 
Як повідомляла УМ, журналіст  автомобільного видання InfoCar та захисник України Микола Рачок загинув у нерівному та запеклому бою із досить численним ворожим загоном «Ліга» зі складу ПВК «Вагнера» на Донеччині 19 липня.
 
27-річний воїн пішов на фронт з перших днів вторгнення, захищав рідну землю в 58-й окремій мотопіхотній бригаді ім. гетьмана Івана Виговського.