Дев’ятирічна Соломія Галан зі Львова зібрала 6 тисяч грн на бронежилет для ЗСУ

13:39, 26.07.2022
Дев’ятирічна Соломія Галан зі Львова зібрала 6 тисяч грн на бронежилет для ЗСУ

Соломійку Галан відзначили подякою за участь у аукціоні, виручені кошти з якого направлять на покупку бронежилета

9-річна львів'янка Соломія Галан виставила свої картини на аукціон, щоб зібрати гроші на бронежилет для українських військових. Дівчинці вдалося назбирати 6000 грн.
 
Як інформує Україна молода, про це , повідомили у Львівському Оборонному Кластері.
 
«Ідея у Соломійки виникла, бо усвідомлює, у який непростий час живемо – проганяємо ворога з нашої землі, і захотіла чимось допомогти тим, хто щодня мужньо захищає нас. А оскільки дуже любить і вміє малювати, вирішила малювати картини і виставляти їх на благодійний аукціон та з підтримкою людей збирати кошти на бронежилет»,– розповіла мама дівчинки Лілія Галан.
 
Дівчинка разом з мамою дізнались, що вартість виробництва одного бронежилета складає понад 5 тисяч гривень. Тому 9-річна дівчинка вирішила зібрати хоча б на один. 
 
 
Мама Лілія теж волонтерить – вона піклується про дітей-сиріт та діток з особливими потребами. А тато Соломійки захищає Україну на передовій.
Команду організації вразив вчинок дівчини, тому вони запросили її в гості, провели екскурсію та вручили подяку.
 
Аукціон мама з донькою проводили у Facebook, повідомляє Zaxid.net.
 
 
«Це були благодійні лотереї з квиточками. Вартість одного – 100 грн. Одному учаснику можна було придбати більше квитків. Найбільша переказана сума була 1000 грн»,– пояснила Лілія Галан.
 
Вона додала, що за кожну картину отримали по 3 тисячі гривень.
 
Як повідомляла УМ, дев’ятирічна Ліза  з Мукачева передала Збройним силам України подаровані їй гроші на день народження. Разом з  рідними дівчинка передала на ЗСУ 6 тис. грн та 40 євро.