На Херсонському напрямку настав переломний момент у війні

18:15, 24.07.2022
На Херсонському напрямку настав переломний момент у війні

У степах Херсонщини настає переломний момент у війні. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Збройні сили України відкрито починають контрнаступальні дії на Херсонщині. Тому можна сказати, що на цьому напрямку фронту вже настав переломний момент.

 

Як інформує Україна молода, таку думку висловив депутат Херсонської облради та радник голови ОВА Сергій Хлань в етері "Еспресо" у неділю.

 

«Стратегічні кроки, які були зроблені по Антонівському та Дар'ївському мостах, по знищенню боєприпасів, командних пунктів, техніки у тилу ворога і по лінії зіткнення – це результати підготовчої роботи.

 

Тепер питання у більш потужних і точних артилерійських ударах по лінії фронту та у зачистці орків на зайнятих ними позиціях», – зазначив пан Хлань.

 

За його словами, окупанти у Херсонській області перелякані й тому починають видавати "укази" про псевдореферендум тощо.

 

«Напевно, окупанти почали готувати нові цілі для HIMARS, я так розумію. Тому що якраз ось ці центри виборчкомів будуть новими цілями з тими зрадниками, які погодяться там працювати», – попередив радник голови Херсонської ОВА.

 

Зауважимо, що Збройні сили України, ймовірно, готуються почати або вже почали контрнаступ в Херсонській області. Публічна інформація про хід і темпи контрнаступу буде обмеженою та надходитиме з затримкою.

 

Як повідомляла «УМ», днями ЗСУ на Херсонщині успішно атакували так званий Дар'ївський міст - єдиний бетонний міст через річку Інгулець. Це  продовження операції з відрізання херсонського угруповання росіян від постачання.

 

Ще раніше стало відомо, що бійці ЗСУ оточили в районі Високопілля на Херсонщині кілька російських батальйонних тактичних груп. Після чого командири окупантів оточених частин запросили в України зелений коридор.

 

Також ракетні удари ЗСУ пошкодили Антонівський міст у Херсоні.