Російські БТГ оточені біля Херсону й просять в ЗСУ «зелений коридор»

01:22, 23.07.2022
Російські БТГ оточені біля Херсону й просять в ЗСУ «зелений коридор»

На Херсонщині рашистам зовсім не солодко. (Фото: The Insider,)

У районі Високопілля на Херсонщині українські військовослужбовці оточили кілька російських батальйонних тактичних груп. Після чого командири окупантів оточених частин запросили в України зелений коридор.

 

У складі російської ротної, танкової БТГ та спецназу може бути до двох тисяч військових.

 

Як інформує УМ, про це 22 липня повідомив The Insider, з посиланням на власні джерела у ЗСУ.

 

Українська розвідка прогнозує, що у складі російської ротної, танкової БТГ та спецназу може бути до двох тисяч військових.

 

Ще дві російські БТГ українські військові утримують у районі селища Архангельське, де ЗСУ вдалося успішно форсувати річку Інгулець.

 

За інформацією джерел видання, наступ українських військ вівся одразу за двома напрямками: Ольгіно — Костирка та Потьомкіне — Нововознесенське. На цю мить на півночі Херсонської області тривають активні бойові дії по лінії Архангельське – Золота балка.

 

Зазначається, що успіх операції ЗСУ щодо оточення російських військ на північ від Херсона може визначити перебіг усієї південної кампанії української армії.

 

Нагадаємо, що 22 липня українська армія знищила наметове містечко армії загарбників, розташоване на території захопленої Запорізької АЕС.

 

Також артилерія Десантно-штурмових військ ЗСУ знищила артдивізіон 152-мм гаубиць 2А65 «Мста-Б», особовий склад, техніку та БК російських окупантів.

 

Десантники оприлюднили відео, на якому зафіксовано успішні вогневі завдання артилерійських підрозділів.

 

Як повідомляла УМ, нині бойові втрати українського війська на фронті становлять: близько 30 українських військовослужбовців щодня та близько 250 поранених.