В Україні проводитимуть перепис населення кожні 10 років

16:17, 19.07.2022
В Україні проводитимуть перепис населення кожні 10 років

Законопроєкт про перепис підтримали 237 депутатів. (facebook.com/verkhovna.rada.ukraine)

Перепис населення в Україні проводитимуть не рідше одного разу на десять років.

 

Відповідний законопроєкт про осучаснення збору статистичної інформації та встановлення періодичності проведення Всеукраїнського перепису населення ухвалила в цілому Верховна Рада під час засідання у вівторок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив народний депутат із фракції "Голос" Ярослав Железняк у Телеграмі.

 

Зазначається, що відповідний законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності» (№5108) підтримали 237 депутатів.

 

Згідно з пояснювальною запискою до документа, встановлюється періодичність проведення Всеукраїнського перепису населення не рідше одного разу на десять років.

 

Дата й термін проведення перепису визначатиметься Кабінетом Міністрів України.

 

Отримувати дані для перепису пропонується сучасними методами, зокрема, заповнення респондентами переписної документації за допомогою спеціального програмного забезпечення в Інтернеті, використання національних електронних інформаційних ресурсів (систем).

 

За центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики закріплюються повноваження одержувати від державних органів з національних електронних інформаційних ресурсів (систем) у межах програми перепису населення дані, необхідні для цього, а також можливість збирати, обробляти, зберігати дані респондентів з дотриманням вимог законодавства України про захист інформації.

 

Даний законопроєкт № 5108 було підтримано нардепами у першому читанні 1 липня.

 

Як повідомляла «УМ», на початку лютого 2022 року Президент Зеленський обіцяв, що всеукраїнський електронний перепис населення відбудеться у 2023 році за підтримки компанії Apple.

 

За його словами, це вже не звучить так фантастично, адже влада працює над розвитком тих цифрових послуг, які потрібні людям.

 

Втім вже за два тижні рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.