Зеленський анонсував перепис населення у 2023 році

14:13, 08.02.2022
Зеленський анонсував  перепис населення у 2023 році

Зеленський анонсував перепис населення за підтримки компанії Apple (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський  заявив, що всеукраїнський перепис населення відбудеться у 2023 році за підтримки компанії Apple.

 

За його словами, це вже не звучить так фантастично, як звучало раніше. Нині влада працює над розвитком тих цифрових послуг, які потрібні людям.

 

Як інформує Украна молода, про це він сказав на Diia Summit  у вівторок, 8 лютого.



"У 2023 році ми прагнемо провести електронний перепис населення спільно з компанією Apple", - заявив президент.
 

Зеленський також анонсував опитування у "Дії", що мають дати змогу зареєстрованим у застосунку громадянам впливати на рішення уряду.


"У "Дії" запускається послуга "Опитування". Це перший масштабний інструмент електронної демократії. Для мільйонів громадян це можливість висловлювати свою позицію та впливати на рішення, для держави - можливість швидко дізнатись думку людей з будь-яких питань у режимі реального часу і реальних цифр. Ну а для всіх нас це, фактично, старт цифрового народовладдя", - зазначив він.
 

Президент також заявив про запуск "Дія-City".


Перша леді Олена Зеленська на саміті презентувала послугу "Дія. Безбар'єрність".
 

"У березні в "Дії" з'явиться ще один розділ - "Дія.Безбар'єрність". Його вже готує потужна команда Мінцифри, ГО "Безбар'єрність" за падтримки ООН. Це буде не просто розділ, це буде спецпідрозділ "Дії". Його покликання - спростити комунікацію з державою для літніх людей, людей з інвалідністю, для всіх груп населення, для яких держпослуги не завжди були зручними", - сказала Зеленська.
 

У розділі буде пояснення, як отримати необхідні послуги та документи і діяти у сладних життєвих ситуаціях.

 

 

Раніше Міністерство цифрової трансформації та компанія Apple підписали меморандум про співпрацю, який передбачає, зокрема, допомогу при проведенні перепису населення в Україні. Таким чином Україна може стати другою країною у світі після США, що проведе такий перепис у співпраці з Apple.

 

8 лютого на Diia Summit команда Мінцифри презентувала  понад 10 нових цифрових послуг. Серед них – зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також буде презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи.

 

Участь у заході беруть президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, команда «Дії» та Мінцифри, а також міжнародні гості.

 

Як інформувала УМ, нова програма від української влади стартує навесні – в рамках якої вакциновані українці, старші 60 років, отримають безоплатний якісний сучасний смартфон та пільговий тариф.