ЗСУ ліквідували командування російської дивізії ВДВ з систем HIMARS

14:35, 16.07.2022
ЗСУ ліквідували командування російської дивізії ВДВ з систем HIMARS

Американські HIMARS б´ють рашистів на фронті

Українські вояки ударами високоточної та далекобійної американської ракетної системи HIMARS знищили чотирьох заступників командира 106-ї повітряно-десантної дивізії армії РФ. 
 
Як інформує Україна молода, про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).
 
Як повідомляється, російські ЗМІ повідомили про загибель заступників командира 106-ї дивізії полковника Сєргєя Кузьмінова, полковника Андрея Васильєва і полковника Максіма Кудріна.
 
Ця інформація, за словами аналітиків, фактично підтверджує повідомлення Українського центру стратегічних комунікацій, який 12 липня заявив про удари HIMARS по Шахтарську 9 липня. Тоді зазначалося, що HIMARS накрили дивізію окупантів у Шахтарську Донецької області. 
 
У результаті – загинули всі заступники командира 106-ї дивізії, окрім позивного "Барсук", який станом на 12 липня перебував у важкому стані.
 
Також у командуванні повідомили, що українські військові знищили начальника служби РАО 58 а (військова частина 47084, Владикавказ) Південного військового округу армії РФ Валєнтіта Данілова.
 
Додамо, що наразі в Україні діють вісім систем HIMARS або аналогічних систем. Вони зосереджені на ударах по тилах росіян – штабах та складах. Нещодавно США пообіцяли поставити в Україну ще чотири HIMARS.
 
HIMARS M142 — розроблена наприкінці 90-х американська ракетна артилерійська система підвищеної мобільності, яка змонтована на колісному шасі. HIMARS несе шість ракет для залпового вогню або одну ракету MGM-140 ATACMS на п'ятитонній вантажівці.
 
Як повідомляла УМ, захисники  України успішно знищили командира 20-ї мотострілкової дивізії рф та двох його заступників. Усі троє ліквідованих військових злочинця мали звання полковника.