Сестри Савченко мобілізовані для проходження військової служби

18:20, 21.06.2022
Сестри Савченко мобілізовані для проходження військової служби

Сестри Савченко опинилися на лаві підсудних через підробку ковід-сертифікатів, проте тепер вони мобілізовані.

Бориспільський міськрайонний суд Київської області зупинив розгляд двох кримінальних проваджень, відповідачами у яких є народний депутат VIII скликання Надія Савченко та її сестра Віра Савченко, які опинилися на лаві підсудних через підробку медичних документів.
 
Сестер Савченко суд відпустив на війну з російськими окупантами. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Главком» із посиланням на дані судового реєстру у вівторок.
 
Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2021 року правоохоронці затримали сестер Савченко за використання підроблених covid-сертифікатів. У столичному аеропорту «Бориспіль» працівники Державної прикордонної служби виявили у них сертифікати вакцинації з ознаками підробки. Ці документи жінки намагалися використати, щоб потрапити в Україну.
 
Поліція оголосила підозри обом сестрам Савченко за ч. 4 ст.358 Кримінального кодексу («Використання завідомо підробленого документа») і скерувала обвинувальні акти до Бориспільського міськрайонного суду.
 
Судові справи стосовно Надії та Віри Савченко потрапили до різних суддів. І ось наприкінці травня 2022 року захисник сестер заявив клопотання про зупинення розгляду двох кримінальних проваджень. Річ утім, що Надію та Віру Савченко мобілізовано для проходження військової служби. Їх зараховано у розпорядження командира військової частини А7293. Зокрема, Надія є старшим лейтенантом запасу, а її сестра – солдат запасу.
 
У судовому засіданні прокурор не заперечував про задоволення клопотання захисника обвинувачених. У підсумку, суд зупинив розгляд двох справ до моменту звільнення сестер Савченко з військової служби.
 
Варто наголосити: у середині лютого 2022 року захисник Надії Савченко подав клопотання про закриття кримінального провадження у зв'язку із закінченням терміну досудового розслідування. Тоді ж у суду екснардепка заявила, що не визнає вини і підтримала клопотання свого захисника. Проте Феміда вважала, що після повідомлення Савченко про підозру, термін досудового розслідування, не закінчився. А, отже, відсутні підстави для закриття кримінального провадження.
 
Нагадаємо, що в Україні триває 118-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією.
 
Раніше повідомлялося, що екснардеп Надія Савченко запевнила, що не підробляла і не купувала Covid-сертифікат.
 
Надія Савченко побувала у Туреччині та поділилася на своїй сторінці у Facebook світлинами з поїздки.
 
Як повідомляла УМ, бойовика «ДНР», якого взяли в полон, засудили до 15 років тюрми з конфіскацією майна.