Бойовик «днр» заробив 15 років буцегарні з конфіскацією майна

12:59, 21.06.2022
Бойовик «днр» заробив 15 років буцегарні з конфіскацією майна

Український колаборант-днрівець отримав по заслузі по повній.

Конфіскацію майна та 15 років тюрми отримав бойовик «днр» за участь у повномасштабній війні росії проти України.

 

Як інформує УМ, про це 21 червня повідомивли в Офіс генпрокурора у Фейсбуці та Запорізька ОВА у Телеграм.

 

Прокурори в суді довели, що з кінця лютого по березень 2022 року громадянин України, перебуваючи на окупованій території Донецької області, добровільно вступив до лав «днр». Разом із підрозділами окупаційних військ росії він наступав з півдня у Запорізькій області, де його взяли в полон. Його підрозділ був майже знищений.

 

Бойовика визнали винним за статтями про державну зраду та участь у незаконному збройному формуванні.

 

"Слідчі СБУ встановили, що мешканець Донецької області добровільно вступив до лав НЗФ "Республіканська гвардія". З початку російської агресії він під керівництвом військового командування окупаційних військ рф приймав безпосередню участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗС України на території Донецької та Запорізької областей. Саме на запорізькому напрямку його військова "кар’єра" ганебно закінчилась.

 

В результаті бойового зіткнення його збройне формування було фактично знищене бійцями ВСУ, а сам "горе окупант" 5 днів скитався полями та лісосмугами Запорізького краю та врешті був взятий у полон", - йдеться  у повідомленні Запорізької ОВА.

 

Бойовика визнано винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 260 (участь у не передбаченому законом збройному формуванні) Кримінального кодексу України. Заходи з викриття злочинної діяльності відбувались під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

 

Як повідомляла УМ, російських агентів викрила Служба безпеки України у складі Кабінету міністрів і Торгово-промислової палати.