Генерал-майор Марченко «Марчело» вважає утопією наступ росіян на Миколаїв

16:20, 16.06.2022
Генерал-майор Марченко «Марчело» вважає утопією наступ росіян на Миколаїв

Бойовий генерал-майор Дмитро Марченко, позивний «Марчело». (Фото Радіо Свобода)

Легендарний кіборг, бойовий генерал-майор Дмитро Марченко з позивним «Марчело» вважає, що на даному етапі є неможливими захоплення та окупація російськими військами міста Миколаєва.

 

На його думку, цьому сприяє багаторівнева система оборони та висока мотивація громадян захищати своє місто.

 

Як інформує Україна молода, про це Марченко розповів у інтерв’ю проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

 

Зокрема, керівник оборони Миколаєва і Миколаївської області Дмитро Марченко сказав наступне:

 

«Зараз там викопано три лінії оборони, пристріляний кожен сантиметр. На цей момент вже заміновані всі напрямки, звідки може бути прорив, чого не було спочатку... Щоб узяти Миколаїв… їм треба зняти з усіх напрямків усі свої війська, просто створити великий резерв і цим великим резервом спробувати прорватись. Я вам скажу, навіть якщо вони це будуть робити, їм буде зробити важко. Це не один день боїв».

 

Генерал-майор додав, що наступ на Миколаїв – «це практично утопія», будь-який російський командир розуміє: якщо вони в перші дні війни не змогли захопити Миколаївщину, то зараз ці спроби означатимуть для окупантів шлях в один бік.

 

Як повідомляла «УМ», 11 листопада 2019 року генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка взяли під варту за надуманим приводом із правом внесення застави у розмірі 76 млн грн (згодом Київський апеляційний суд зменшив заставу до 20 млн грн).

 

На захист легендарного генерала-кіборга «Марчело» виступило чимало громадських активістів, волонтерів, ветеранів АТО/ООС та політиків.

 

За три дні понад три тисячі активістів зібрали більше мільйона гривень, решту необхідної суми внесла родина Порошенків.

 

Генерал Марченко відмовлявся виходити під заставу, доки його підлеглі перебували у СІЗО.

 

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну генерал-майор Марченко відреагував на заклик влади до бойових офіцерів, які перебувають під слідством, долучитися до оборони країни в рамках амністії і вже з 25 лютого ефективно і успішно керував обороною Миколаївщини.