Порошенко вніс 19 млн грн застави за генерал-майора Марченка

09:29, 17.12.2019
Порошенко вніс 19 млн грн застави за генерал-майора Марченка

Колишній президент Петро Порошенко вніс заставу за генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка, якого підозрюють у закупівлі бракованих бронежилетів.


Про це йдеться у повідомленні на сайті партії «Європейська солідарність».

 

У пресслужбі партії повідомили, що понад три тисячі активістів за три дні зібрали більше мільйона грн. Решту — 19 млн грн — внесла родина Порошенків.

 

Колишній президент зазначив, що марафон зі збору коштів розпочали три дні тому, оскільки Марченко відмовлявся виходити з СІЗО, доки за ґратами перебували його підлеглі.

 

«Є святі речі. Є ДАП, є ім’я «кіборг». Їх нічого не зупинило. Так само, як не здригнулась рука у ДБР, коли вони підписували порушення справи по Марусі Звіробій, по Федині. По морякам, які пішли Керченською протокою. Чи по моєму наказу на контрнаступ, внаслідок якого українська армія, добровольці, волонтери звільнили дві третини окупованого Донбасу», – наголосив Порошенко.

 

Петро Порошенко переконаний, що головна мета переслідувань проти патріотів – це намагання переписати героїчну історію України останніх 5 років.

 

«Їхня мета – не посадити Марченка чи навіть Порошенка. Їх мета – переписати історію останніх 5 років нашої з вами держави. Бо їм не подобається ця історія. А їхній справжній мир – це реваншизм, путінізм, за волосся повернення нашої України в кремлівське стойло. І сьогодні ми тут займаємось не тільки звільненням Марченка. Ми захищаємо Україну від спроби оббрехати воїнів, нав’язати інші цінності і обдурити людей», – зазначив Петро Порошенко.

 

Порошенко також повідомив, що обставини так званої «справи Марченка», добре відомі, і вони свідчать, що в них немає складу злочину. «Немає жодної вини, крім спроби розправитися. Хто розправляється? Ті, хто отримують дзвінки з високих кабінетів і отримують політичні замовлення».

 

11 листопада генерал-майора, начальника управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка взяли під варту із правом внесення застави у розмірі 76 млн грн.

 

28 листопада Київський апеляційний суд зменшив заставу з 76 до 20 млн грн.