Інтернаціональний легіон: на захист України стали добровольці з 55 країн

16:01, 13.06.2022
Інтернаціональний легіон: на захист України стали добровольці з 55 країн

На захист України піднявся увесь світ: у Інтернаціональному легіоні служать військові з 55 країн

У складі Інтернаціонального легіону, який був створений в Україні у зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації, служать  добровольці з 55 країн усіх континентів.
 
Як інформує Україна молода, про це заявив речник Інтернаціонального легіону оборони України Дам'єн Магру на брифінгу в Медіацентрі Україна.
 
«У нас є представники 55 країн з усіх континентів, навіть таких далеких, як Бразилія, Південня Корея, Австралія», - сказав Магру.
 
Він поінформував, що найбільше в легіоні американців і британців, за ними йдуть поляки та канадці, а потім - представники різних країн. Зокрема, досить велика кількість - із країн Балтії та північних країн, серед яких речник Інтернаціонального легіону виділив Фінляндію.
 
Магру відмовився назвати загальну кількість легіонерів, пославшись на конфіденційність інформації.
 
Відповідаючи на запитання про фінансування, речник зазначив, що Інтернаціональний легіон входить до складу Збройних сил України і фінансується з оборонного бюджету.
 
«Це стосується всіх видатків на проживання, зарплати бійців, зброї та амуніції. У нас є додаткові благодійні кошти від приватних донорів, насамперед західних. Зібрані на різних платформах кошти ми витрачаємо виключно на обладнання для наших бійців, яке не входить у стандартний військовий пакет, що видається ЗСУ, і потрібне на полі бою, але не фінансується через державні канали України», - поінформував речник Інтернаціонального легіону.
 
Як відомо, 6 березня Міністерство оборони України разом з IT-волонтерами створили сайт для прийняття заявок на вступ до International Legion for the Territorial Defence of Ukraine.
 
Верховна Рада 14 квітня схвалила зміни до Закону "Про розвідку", врегулювавши питання щодо прийняття осіб з іноземним громадянством до розвідки.
 
Як повідомляла УМ, добровольці  з Литви, Латвії, Естонії, Ізраїля, які вирішили разом з українцями боротися проти путінської орди, їдуть  в Україну.