Зброю Заходу опановує понад 1500 військових ЗСУ

16:20, 09.06.2022
Зброю Заходу опановує понад 1500 військових ЗСУ

Незабаром зброя, надана Заходом, гатитиме ворога на полі- бою

Понад 1,5 тисячі українських військових уже проходять підготовку з використання зброї, що надали Україні для боротьби з ворогом міжнародні партнери. Деякі військові розпочнуть навчання найближчим часом. Навчання за деякими позиціями почалося ще в березні. 
 
Як інформує Україна молода, про це у Facebook повідомив міністр оборони Олексій Резніков.
 
«Днями оголошено важливу новину – американські й британські партнери вирішили надати України РСЗВ. Відзначу, що наші воїни вже деякий час навчаються ними управляти»,– зазначив міністр оборони. 
 
За його словами, було проведено багато дискусій з іноземними колегами, щоб запустити завчасну підготовку команд для різних типів зброї, по яких ще немає політичних рішень. Навчання за деякими позиціями почалося ще у березні. 
 
«Зараз підготовку проходять чи розпочнуть найближчим часом понад 1,5 тисячі наших військових»,– підсумував Резніков.
 
Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила про те, що спецслужби РФ посилили підривну діяльність у світі з метою зриву укладання контрактів з Україною по придбанню озброєння та постачання військової техніки. 
 
Як повідомляла УМ, українські артилеристи завершили теоретичну підготовку щодо застосування німецьких гаубиць PzH 2000. Нині вони вже перейшли до практичного застосування гаубиць.