Мелітополь і Василівку на Запоріжжі залишила частина окупантів

14:02, 07.06.2022
Мелітополь і Василівку на Запоріжжі залишила частина окупантів

Окупанти вивішують у Мелітополі свої червоні та трикольорні тряпки. (facebook.com/riamelitopo1)

Російські війська неочікувано відходять із Мелітопольського та частини Василівського району Запорізької області в бік Херсона на півдні.

 

Ймовірно переміщення окупантів у приазовських степах відбувається через ротацію.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух в ефірі телемарафону у вівторок.

 

За даними керівника області, окупанти відводять війська з Мелітопольського та частини Василівського району. Очільник ЗОВА зазначив, що такі дії можуть бути ротацією.

 

Переміщення окупантів відбувається у напрямку Херсона.

 

Водночас, у Запорізькому регіоні продовжується зведення ліній захисту, що суттєво допомагає Збройним силам України давати відсіч окупантам. На підступах до Запоріжжя створено багато фортифікаційних споруд.

 

Зауважимо, що напередодні ввечері мер Мелітополя Іван Федоров повідомив у соцмережах, що у Мелітопольському районі Запорізької області російські окупанти покинули майже всі блок-пости.

 

На його думку, загарбники бояться наступу українських захисників, які «роблять все можливе, щоб звільнити населені пункти від рашистів».

 

Мер також нагадав, що російські окупанти заблокували у райцентрах Мелітополь та Василівка український зв‘язок та Інтернет.

 

І зауважив, що після візиту на Запоріжжя Президента Зеленського, який відбувся в неділю, пріоритетом державної політики наразі є деокупація тимчасово окупованих територій Запорізької області.