Зеленський відвідав позиції ЗСУ в районі Бахмута та Лисичанська

09:11, 06.06.2022
Зеленський відвідав позиції ЗСУ в районі Бахмута та Лисичанська

Зеленський під час псілкування із захисниками України з Королівської бригади. (Фото Офісу Президента)

Президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції захисників України у Запорізькій, Донецькій та Луганській областях в неділю.

 

Своє відеозвернення за підсумками поїздки до Запоріжжя, районів Бахмута і Лисичанська, записане у тамбурі потяга, глава держави оприлюднив глибокої ночі з огляду на питання безпеки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс Президента в ніч на понеділок.

 

Зазначається, що спершу Верховний Головнокомандувач ознайомився з оперативною обстановкою на передньому краю оборони у Запорізькій області. Він також поспілкувався з військовослужбовцями та вручив їм державні нагороди й подарунки.

 

 

«Хочу подякувати за велику справу, за вашу службу, за те, що захищаєте всіх нас, нашу державу. Дякую кожному й кожній. Хочу побажати здоров’я вам і вашим сім’ям, які вас підтримують. Бережіть себе!» – сказав глава держави.

 

Присутні вшанували пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання.

 

 

Також під час поїздки до Запорізької області Зеленський відвідав санаторій-профілакторій, де розмістили українців, які були вимушені полишити свої домівки через збройну агресію росії.

 

Він оглянув лікувальні кабінети й житлові приміщення, а також поспілкувався з переселенцями та поцікавився в них умовами проживання.

 

«У нас немає сумнівів, що ми звільнимо всі тимчасово окуповані міста. Це обов’язково буде», – запевнив глава держави.

 

 

При цьому, переселенці з Маріуполя звернулися до Зеленського з проханням посприяти у розв'язанні питання відновлення втрачених документів та оформлення свідоцтв про смерть рідних, які загинули на тимчасово окупованих територіях. Президент закликав переселенців долучатися до розробки механізму, який міг би спростити процедуру отримання таких документів.

 

Він також пообіцяв допомогти з житлом людям, які втратили домівки.

 

 

Згодом Зеленський відвідав командні пункти та передові позиції українських військ у районі Бахмута Донецької області та Лисичанська, що на Луганщині.

 

Президент України заслухав інформацію щодо оперативної обстановки на цих ділянках фронту, а також звіт про матеріально-технічне забезпечення українських захисників.

 

Тут він також поспілкувався з військовими та вручив їм нагороди й цінні подарунки.

 

 

Як повідомляла «УМ», цього ж дня генерал-майор російської армії Роман Кутузов був ліквідований захисниками України в районі селищі Миколаївка Попаснянського району Луганської області.

 

Нагадаємо, президент США Джо Байден днями заявив, що Україна, яка протистоїть російській збройній агресії, сама визначатиме шляхи досягнення миру на своїй території, а Сполучені Штати допоможуть їй у цьому.