На війні щодня гине до 100 українських військових, біля півтисячі отримують поранення – Зеленський

09:35, 01.06.2022
На війні щодня гине до 100 українських військових, біля півтисячі отримують поранення – Зеленський

За словами Зеленського, путін не може перемогти Україну, (Фото Офісу президента)

Щоденно на російсько-українській війні гине від 60 до 100 українських військовослужбовців, ще 500 отримують поранення.

 

Як інформує УМ, про це в інтерв’ю американскому телеканалу Newsmax заявив Президент України Володимир Зеленський.

 

«Ситуація дуже складна. Ми щодня втрачаємо 60-100 солдатів на полі бою, і близько 500 людей отримують поранення в боях. Отже, ми утримуємо наші оборонні периметри. Найскладніша ситуація на сході України та півдні Донецька й Луганська», - сказав глава держави.

 

За словами Зеленського, путін не може перемогти Україну, і світ повинен припинити його захищати з огляду на останні звірства його військ.

 

«Нині він (путін - УМ.) майже ізольований. Світ постійно дає йому шанс, бо санкції не вводяться повністю. Є прогалини в заявах деяких лідерів, які стверджують, що російському лідеру слід запропонувати вихід із ситуації», - додав Президент.

 

Зеленський також зазначив, що слабкість путіна та росії полягає не лише в тому, що вони не змогли повністю окупувати Україну, а й в їхніх спробах змістити його з посади президента країни.

 

«Спроба вбити лідера тієї чи іншої країни – це слабкість, я б сказав. Якщо ти не вмієш говорити, то це слабкість.

 

Слабкість полягає в тому, щоб розпочати війну, і вони вже продемонстрували цю слабкість.

 

Якщо ви не можете окупувати цю країну, це слабкість. І водночас, якщо ви хочете, щоб щось трапилося з родиною лідера іншої країни, то це політична нездатність щось зробити», - додав глава держави.

 

Як повідомляла УМ, Україна планує деокупувати всі свої території, які належать їй згідно з міжнародним законодавством. Втім, керівництво держави не поспішатиме з деокупацією територій, якщо це вимагатиме десятків тисяч жертв, а чекатиме на потрібне озброєння від держав-партнерів.