Окуповані території України: дві поради мешканцям

00:03, 30.05.2022
Окуповані території України: дві поради мешканцям

Російська співачка Чічеріна клеїть бігборд про таврійську губернію в тимчасово окупованому Мелітополі. (facebook.com/riamelitopo1)

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій радить мешканцям тимчасово окупованих територій України за можливості виїхати в безпеку на території, підконтрольні українському урядові, і не брати російське громадянство.

 

Як інформує Україна молода, відповідні дві поради опублікувала віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в соцмережах.

 

«Не заглиблюючись в юридичні, політичні та моральні питання, як міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, раджу наступне:

 

1) Переїжджати на підконтрольну територію. Знаю, що це непросто, але знаходьте шляхи та можливості. Бо, зрештою, йдеться про вашу безпеку й долю вашу та ваших дітей

 

2) Не брати російський паспорт. Знаю, що це може бути непросто, але в довгостроковій перспективі російське громадянство створить вам більше проблем, ніж вигоди», – написала вона у телеграмі.

 

І додала: «Отже, не беріть російські паспорти, не залишайтеся в окупації!».

 

На думку пані Верещук, війна радше за все буде тривалою. Втім, вона запевнила, що українська влада не збирається віддавати свої території. Також урядовиця пообіцяла, що в майбутньому українська армія відвоює захоплені території.

 

Як повідомляла «УМ», в Офісі президента та Міноборони України вважають, що видача російських паспортів жителям окупованих територій безглузда, бо у світі цей паспорт не сприймають.

 

Уряд США засудив нікчемний указ путіна про спрощену видачу паспортів рф українцям на території окупованих районів Запорізької і Херсонської областей.