Любов Плаксюк стала першою жінкою-командиром артилерійського підрозділу ЗСУ

16:12, 25.05.2022
Любов Плаксюк стала першою жінкою-командиром артилерійського підрозділу ЗСУ

Любов Плаксюк — офіцер ЗСУ, яка очолила артилерійський дивізіон «Гіацинт-С» (Фото Міноборони)

Вчителька історії з Житомира Любов Плаксюк дуже любить гіацинти, але не квіти , а артустановки. 
 
Вона стала першою жінкою, яка очолила артилерійський підрозділ ЗСУ.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міністерства оборони України на сторінці Фейсбуку. 
 
Лейтенант Любов Плаксюк стала першою жінкою, яка очолила артилерійський підрозділ ЗСУ. У мирному житті вона була викладачем історії, а до лав ЗСУ вступила у 2016 році.
 
Відтоді вона весь вільний час вивчала роботу номерів розрахунку, читала відповідну літературу, вивчала конструкцію артустановок
 
 
«Коли я побачила "Гіацинт-С" і вперше проїхалася на машині, від гуркоту якої перехоплює дух, зрозуміла – це моє!". Військова кар’єра йшла "за звичним сценарієм", крок за кроком – від радіотелефоніста до командира відділення управління. Та все кардинально змінилося, коли жінка побачила роботу важких 152-мм САУ.»,- йдеться у повідомленні Міноборони. 
 
Як зізнається Любов, відтоді весь вільний час вивчала роботу номерів розрахунку, читала відповідну літературу, вивчала конструкцію артустановок, а у 2019-му зробила дебютний постріл з гармати на полігоні.
 
 
Жінка також пригадує, як зустріла ранок 24 лютого 2022 року. У той час лейтенант Любов Плаксюк перебувала в районі проведення ООС на посаді командира батареї самохідного артдивізіону.
 
«Завдяки вмінням офіцера миттєво реагувати на зміну обстановки, приймати оптимальні рішення, швидко рахувати установки для стрільби та вираховувати поправки для ведення вогню – російські війська зазнають жахливих втрат в техніці і живій силі під вогнем артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича»,- йдеться у повідомленні.
 
 
Не можеш тримати меча - стань щитом: як волонтери зі Сколе допомагають фронту.