Принцеска на війні: Тетяна Чубар із Конотопа насипає ворогу з САУ

22:25, 20.04.2022
Принцеска на війні: Тетяна Чубар із Конотопа насипає ворогу з САУ

Тетяна Чубар з бригади виговців, колишній кондитер, нині смалить ворога з САУ (Скріншот відео)

Пригадуєте, популярний свого часу серіал «Ксена – принцеса-воїн»? Виявляється, таких принцес-воїнів не бракує і в сьогоднішньому житті. Тетяні Чубар 23 роки, вона блондинка, мати двох дітей, в минулому кондитер, а зараз - військова ЗСУ.

 

Дівчина стала відомою на всю Україну завдяки відео, яке всього за ніч стало вірусним і облетіло соцмережі та чати в телеграм-каналах.  

 

Як повідомляє Україна молода, виявилося, що дівчина служить у 58-й окремій мотопіхотній бригаді ім. гетьмана Івана Виговського, що базується в Конотопі.

 

«Відео, де дівчина насипає з САУ бачили всі, але не всі знають, що це — Тетяна з бригади виговців, колишній кондитер в мирному житті, - йдеться в дописі на сторінці 58 омбр.- У лавах Збройних Сил з 2017 року. Служила спочатку в медроті, потім у реактивній батареї, а далі — вже в самохідному дивізіоні».

 

 

Виговці повідомляють, що коли Тетяна поїхала вчитися на навідника САУ, то була єдиною дівчиною в навчальному дивізіоні в Немирові.

 

«У лютому цього року планувала поїхати навчатись на командира гармати, але потрібніше стало смалити ворога.З чим Таня пречудово справлялася, як ви бачите», - йдеться на сторінці бригади.

 

Тетяна в інтерв’ю новинам Спільного телемарафону зізналася, що служити у війську було її мрією. Тому без вагань покинула мирну професію з випікання тістечок та подалася у вояки.

 

 

На її рахунку – більше десятка знищених ворожих цілей. Вже вийшов наказ про нагородження хороброї дівчини медаллю «Захисник Вітчизни». А керівництво подало рапорт на її призначення командиром гармати.

 

Оскільки в Тетяни двоє дітей, їй пропонували перевестися з передової у спокійніше місце. Проте жінка не погодилася. «Я від цього просто кайфую», - зізнається вона.

 

 

Можливо ми б так і не дізналися про принцесу-воїна з Конотопа, якби одного разу вона не виклала на своїй сторінці в Тік Ток відео, які знімала більше для родинного архіву. На сьогодні тільки на її сторінці відео має 1,2 млн переглядів.

 

До речі, в Тік Ток Тетяну знають за ніком princeska_13. Серед її відео є і звичайні «дівчачі» ролики, і патріотичні. Раніше ці відео набирали по 2-3 тисячі переглядів. Втім, саме війна зробила дівчину знаменитою.

 

 

Як повідомляла "УМ", ганебний розгром «легендарної» російської Кантемирівської танкової дивізії захисниками України з 93-ї бригади «Холодний Яр», тероборони та партизанського руху пережили не всі окупанти навіть після втечі зі звільненого міста Тростянець на Сумщині.