На Луганщині священник УПЦ МП «здавав» окупантам позиції ЗСУ - Гайдай

09:43, 27.04.2022
На Луганщині священник УПЦ МП «здавав» окупантам позиції ЗСУ - Гайдай

Зрадники корегують вогонь окупантів по цивільній інфраструктурі міст Луганщини. (facebook.com/sergey.gaidai.loga)

Священнослужитель УПЦ московського патріархату в Сєвєродонецьку передавав ворогу відомості щодо дислокації українських військ.

 

Як інформує УМ, про це 27 квітня повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

 

"Мобільний телефон священнослужителя Української православної церкви московського патріархату правоохоронці перевірили вчора, 26 квітня.

 

 У телефоні було виявлено переписку з представниками незаконних збройних формувань, в якій цей громадянин передавав відомості щодо чисельності, дислокації, озброєння військових Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, усе частіше рясніють повідомлення про доброчинність УПЦ, без уточнення підпорядкування цієї церкви московському патріархату.

 

Священики УПЦ МП у відео говорять українською мовою, очолювані ними доброчинні фонди просувають платно у соціальних мережах повідомлення про збір коштів, зокрема,  для дівчинки, яка постраждала від бомбардувань, чий малолітній брат не вижив.

 

Нагадаємо, у Батурині місцева влада хоче припинити оренду Воскресенської церкви, яка відома усипальницею гетьмана Кирила Розумовського, з УПЦ МП.