У Мелітополі партизани знищили більше сотні окупантів

12:15, 22.04.2022
У Мелітополі партизани знищили більше сотні окупантів

Колаборанти перефарбовують головну арку Мелітополя в радянські кольори до 9 травня. (facebook.com/riamelitopo1)

Партизани-підпільники продовжують чинити героїчний опір і знищувати російських загарбників в тимчасово окупованому місті Мелітополь Запорізької області.

 

Так, наразі відомо, що українські партизани вже знищили близько 100 воєнних злочинців рф у цьому місті.

 

Як інформує Україна молода, про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону в п’ятницю.

 

При цьому, міський голова, який сам побував у полоні загарбників, посилається на дані української розвідки.

 

Він нагадав, що з початком окупації мелітопольці чинили опір ворогу виключно у мирний спосіб: проводили проукраїнські мітинги та акції протесту.

 

Проте, коли росіяни почали блокувати й обстрілювати мітинги українців та викрадати людей, опір переріс у партизанський.

 

«За даними розвідки, підтверджено знищення понад 100 росіян. Окупанти намагаються знайти бодай когось, але не можуть, адже проти них весь Мелітополь», - наголосив пан Федоров.

 

Також у Мелітопольському районі люди час від часу зривають російські триколори з будівель.

 

Нагадаємо, що Мелітополь перебуває в окупації російських військових з 1 березня. У місті російські загарбники розміщують військову техніку на приватних подвір’ях та городах, намаючись заховатися за спинами цивільних громадян.

 

В Мелітополі вже є чотири військові бази рф: одна на аеродромі, решта — на території підприємств.

 

                                                                             Російські окупанти у курортній Кирилівці.

 

Водночас, як інформує Запорізька ОВА, ворог намагається просунутися вглиб області і не полишає своїй амбіцій зайти у Запоріжжя, але це йому не вдається.

 

Зокрема, села поблизу Гуляйполя постійно обстрілюють окупанти. Інколи інтервали між серіями розривів снарядів — не більше 2 хвилин, зазначив речник Запорізької ОВА Іван Ареф’єв.

 

Тоді як у селі Кам’янське Василівського району, підрозділом ДСНС була надана допомога трьом евакуаційним автобусам, які внаслідок несприятливих погодних умов не могли самотужки проїхати розмиту дорогу поблизу зруйнованого мосту.

 

Рятувальниками за допомогою техніки підвищеної прохідності відбуксирували автобуси на безпечну ділянку дороги.

 

Волонтерський центр «Паляниця» виготовляє фальшиві позиції для військових. Споруджується позиція далеко від розташування бійців. Ворог засікає її з повітря і витрачає на неї боєкомплект.

 

Як повідомляла "УМ", Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців окупованих територій Запорізької області із закликом не надавати свої особисті дані, які росіяни можуть підступно використати для фальсифікацій на так званих референдумах.

 

«Ще раз нагадуємо: уважно ставтеся до тієї інформації, яку ви надаєте загарбникам про себе, адже будь-які анкети, які ви заповнюєте і залишаєте паспортні дані, будь-які папери, які підписуєте, навіть коли просите про гуманітарну допомогу, будуть використані, аби сфальшувати на вашій землі референдум», - наголошують у Запорізькій ОВА.