Генерал РФ з Черкащини наказував обстрілювати Бучу

12:57, 06.04.2022
Генерал РФ з Черкащини наказував обстрілювати Бучу

По Бучанському району наказував гатити генерал рф Віталій Школенко, який знав, що там проживають його родичі. (Фото ДСНС)

Руський генерал, який народився на Черкащині, надавав накази про обстріли Бучі, Ірпіня, де перебували його родичі.

На Черкащині староста села Текуча Уманського району Олександр Гершун, після визволення Бучі, Ірпеня та показаних всьому світу звірств і завданих руйнувань від обстрілів, вирішив відкрито записати відеозвернення про свого «визначного» родича – генерала РФ Віталія Школенка, заступника командувача 6-ї Ленінградської армії ВПС Росії.


Як інформує Україна молода, про це повідомило  управління СБУ в Черкаській області на сторінці Фейсбуку.


Староста села Текуча відверто шкодує, що має такого родича та називає його «істотою». 


«Ще нещодавно дана істота відвідувала свою батьківщину, де в нього залишилося багато родичів в таких містах, як Київ, Ірпінь, накази про бомбардування яких він, напевно, надавав особисто. Навіть під час обстрілів в Бучанському районі у селі Немішаєво знаходилися його рідні та близькі», – обурюється староста села Текуча. 


Він переконаний, що його родич-генерал ВПО Росії точно знав, які міста вони бомбардують і не розуміє, як людина,  в якої залишилися родичі в Україні може брати участь у вбивствах мирних жителів. 


«Саме там знаходилися його родичі, в яких він неодноразово бував, однак це не зупинило його надавати злочинні накази», – додають у спецслужбі.


І уточнюють, відеозвернення родича руського генерала стає черговим підтвердженням фізичного знищення рашистськими загарбниками мирного населення в Україні. 


На Уманщині генерала точно не чекають його рідні, та не розуміють, як він взагалі може жити після таких злочинів. 


«На кожного загарбника обов’язково чекатиме покарання», – підсумовують в управлінні СБУ в Черкаській області.


 

Як повідомляла УМ, звільненого з полону прикордонника, який служив на острові Зміїний і точно вказав курс руському військовому кораблю, про який дізналися не лише в Україні, а й у  світі, вітали  у Черкаській обласній військовій адміністрації