Вказав курс руському кораблю: Роман Грибов з острова Зміїний повернувся з полону на Черкащину, відео

19:25, 29.03.2022
Вказав курс руському кораблю: Роман Грибов з острова Зміїний повернувся з полону на Черкащину, відео

Ігор Табурець та Роман Грибов. (facebook.com/IhorTaburets)

Сьогодні у Черкаській обласній військовій адміністрації вітали звільненого з полону земляка-прикордонника, який служив на острові Зміїний і точно вказав курс руському військовому кораблю, про який дізналися не лише в Україні, а й у  світі.

 

«Мав за честь вітати на Батьківщині нашого легендарного прикордонника. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Творець того самого гасла війни з російськими окупантами», – говорить голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

 

І додає, Роман разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу та нашу незламність.

 

Тож від усієї  черкаської громади  голова обласної військової адміністрації Шевченкового краю вручив Романові відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

 

«Із такими захисниками ми обов’язково переможемо! Тримаємо стрій!», – підсумовує Ігор Табурець.

 

Нагадаємо, що 24 лютого руський військовий корабель запропонував прикордонникам  острова Зміїний здатися, на що отримав від Романа Грибова відповідь: «Руський воєнний корабль, іди нах**!».

 

Це гасло стало тепер загальновідомим і часто вживаним.

 

Тоді українці думали, що всі герої – захисники Зміїного загинули. Але згодом зʼясувалося, що прикордонники Ізмаїльського прикордонного загону опинилися уворожомуполоні.

 

Наразі усі вони звільнені і 31-річний Роман Грибов приїхав на свою малу батьківщину – до мами у Золотоношу, де він народився і  закінчив школу №2.

 

«Черкащина завжди знала ціну Слова. Земля Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Вʼячеслава Чорновола…Іноді й «ідинах**» звучить, як лірика найвищих струн! Треба тільки знати коли нах**, кого нах**, і як саме нах**! А це - не так просто!», – зазначає у ФБ земляк прикордонника Грибова – відомий блогер Віталій Чепінога, який родом із села Іркліїв Золотоніського району.