Російські окупанти терміново шукають кандидата в гауляйтери Харкова

10:40, 05.04.2022
Російські окупанти терміново шукають кандидата в гауляйтери Харкова

Дмитро Святаш радий зрадити заради хоч якоїсь посади від загарбників. (Фото з відкритих джерел)

Як відомо, головним «трофеєм» до  9 травня Путін хоче бачити Харків. Мовляв, не вдалося взяти теперішню столицю України, то давайте хоча б колишню столицю УРСР.

 

І хоча наші військові вже застерегли ворожу сторону від заздалегідь провального плану, окупанти взялися активно втілювати задум свого «фюрера» у життя.

 

Як інформує Україна молода з посиланням на дані заступника міністра інфраструктури Мустафи Найєма, у Кремлі вже підготували кандидатуру майбутнього гауляртера міста.

 

Причому йдеться не про «відпрацьованого» Януковича, а його довірену особу на виборах 2004 року, колишнього нардепа-регіонала Дмитра Святаша.

 

«Наразі він сидить у Бєлгороді, обдзвонює своїх товаришів-подільників та пропонує посади у своїй майбутній адміністрації, - повідомив у телеграм-каналі пан Найєм. – Два роки тому разом зі своєю родиною він утік до Росії і став учасником програми «Соотєчєствєннік» як колишній громадянин СРСР, що бажає повернутися до Росії».

 

 

Тікав до країни своєї мрії проросійський політик взимку 2020 року не від хорошого життя. Справа в тому, що напередодні відїзду прокуратура Києва оголосила йому підозру у шахрайстві та розкраданні коштів «УкрСіббанку». Йдеться про 1,1 мільярда гривень.

 

Аби не потрапити до Лук’янівського СІЗО, підозрюваний через свою дружину скористався еміграційними преференціями і втік від правосуддя.

 

«У РФ я бувала з приватними візитами у 2016, 2017, 2019 роках, - заохочувала у пояснювальній записці російську сторону Анжела Святаш. – Мій чоловік відвідував РФ з приватними візитами - Москву, Воронеж, Щебикино з 2003 по 2019 рік щорічно». Мовляв, лише погляньте, які ми геть чисто свої. Без Росії й року прожити не можемо.

 

Пробиралися Святаші до РФ «групами». Дружина в’їхала через харківську Гоптівку, а діти через Мінськ. Як вдалося перетнути кордон не чистому на руку главі сімейства і де проживає ця родина зараз, не відомо. Але від початку вони приписалися у Липецьку по вулиці Гагаріна.

 

Чи доїде злодійкуватий кремлівський обранець до міста у якому народився, теж сказати складно. Але вже давно не секрет, що прислужування Кремлю нікому з українських зрадників не пішло на користь.

 

«Не знаю, що собі думає товариш Святаш, - зауважив пан Найєм, - але осмикніть хто-небудь цього гіві-моторолу, нагадавши, що всі перші діячі ЛНДР ДНР теж мріяли про велику політичну кар’єру. Втім вони закінчили всі однаково – у закритих домовинах. Або від рук наших спецслужб, які вже знають про амбіції цього злочинця, або у результаті внутрішньої війни з такими ж злочинцями та мародерами». 

 

Як повідомляла «УМ», російські загарбники готуються захопити Харків та атакувати українські війська в зоні ООС.

 

Втім, наразі їм не вдається підступитися до міста, а не деяких напрямках ЗСУ відкидають ворога.