До Харкова ворогу не вдається підступитися

00:57, 05.04.2022
До Харкова ворогу не вдається підступитися

Снайпер-десантник "Олексій" знищив під Харковом рашистського генерала. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Російські загарбники готуються захопити Харків та атакувати українські війська в зоні ООС.

 

Втім, наразі їм не вдається підступитися до міста, а не деяких напрямках ЗСУ відкидають ворога.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив спікер Міністерства оборони Олександр Мотузяник під час брифінгу в понеділок ввечері.

 

«Основні зусилля противник зосередив на підготовці до відновлення наступальних дій, аби оточити угруповання Об’єднаних сил та оволодіти містом Харків. Противник посилює угруповань військ західного і південного військових округів у Слобожанському і Донецькому операційних районах. Робить це як за рахунок перекидання військ з інших військових округів, так і шляхом залучення підрозділів мобілізаційного резерву», - повідомив речник.

 

За його слвоами, також ворог налагоджує маршрути логістичного забезпечення угруповань військ, створює запаси боєприпасів, ракет та ПММ, а також здійснює підготовку медичних установ до прийому великої кількості поранених.

 

Водночас, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону наголосив:

 

«Зараз наші Збройні сили тримають свої позиції, по деяких напрямках ми відсуваємо ворога від меж міста Харкова — це і Дергачівський, і Роганський напрямок. Разом з тим, ми чудово розуміємо, на що він здатен, його маневри, перегрупування. І, звичайно, що наші Збройні сили до цього всіляко готуються».

 

На його думку, ситуація може змінюватися щогодини. «Наразі ми розуміємо, що ворог до міста Харкова підступитися не зможе», - додав голова ОВА.

 

Пан Синєгубов повідомив, що найактивнішою точкою бойових дій в області залишається окуповане місто Ізюм та його околиці. Там ворог намагається концентрувати велику кількість своєї техніки для того, щоб просуватися далі до Луганської і Донецької областей.

 

«Наші ЗСУ героїчно там ведуть бої. І ворог втрачає велику кількість літаків, броньованої техніки, живої сили», - сказав голова ОВА.

 

Як повідомляла «УМ», битва за Ізюм триває попри зраду кількох посадовців і місцевих депутатів.