Відомий фотокор Макс Левін загинув під Вишгородом

13:21, 02.04.2022
Відомий фотокор Макс Левін загинув під Вишгородом

Макс Левін працював як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор багатьох українських і міжнародних видань. (facebook.com/levin.maks)

Відомий документаліст та фотокореспондент Макс Левін знайдений мертвим у районі села Гута Межигірська Вишгородського району Київської області.

 

Журналіст зник ще 13 березня, коли поїхав у цей район бойових дій робити фоторепортаж, його тіло знайшли лише зараз, після звільнення регіону від окупантів.

 

Як інформує Україна молода, про смерть Левіна повідомляє редакція lb.ua, де загиблий працював понад 10 років.

 

У Макса залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

 

Згодом у Офісі Генпрокурора повідомили Інституту масової інформації: «Тіло журналіста знайдене на території села Гута-Межигірська Вишгородського району. За попередньою інформацією беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили шляхом двох пострілів зі стрілецької зброї».
 

Зауважимо, що Максим Левін у супроводі Олексія Чернишова, військовослужбовця та в минулому фотографа, вирушили у Гуту Межигірську 13 березня документувати наслідки російської агресії.

 

Вони залишили машину та пішли в бік села Мощун. Відтоді зв'язок із обома чоловіками зник.

 

Пізніше стало відомо, що в районі, де Макс збирався працювати, розпочались інтенсивні бойові дії.

 

Місцезнаходження та доля Олексія Чернишова наразі досі не встановлена.

 

Олексій Чернишов та Максим Левін працювали разом протягом багатьох років. У 2014, у розпал Революції Гідності, вони були поранені під час пікету під Києво-Святошинським судом 10 січня.

 

 

Макс Левін народився 7 липня 1981 року на Київщині. З 15 років він мріяв стати фотографом. Юнаком Максим відвідував фотогурток та знімав на дзеркальний "Київ-98". Після школи здобув освіту за фахом "інженер компʼютерних систем" у Київському політехнічному інституті і працював фотожурналістом.

 

Він працював як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор багатьох українських і міжнародних видань.

 

Максим співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske, LB.ua. Його фото публікували Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Кореспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода (RFE/RL).

 

Більшість документальних проєктів Макса Левіна пов'язані з війною в Україні.

 

"Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну", – пояснював журналіст.

 

Разом із колегою Маркіяном Лисейком у 2014 році Левін заснував присвячений військовим проєкт AFTER ILOVAISK afterilovaisk.com задля збереження та переосмислення значення подій серпня 2014 року (Іловайська трагедія)  військовими, їхніми родинами та громадянами України в цілому.

 

До речі, Максим був одним із тих, кому вдалося вибратися живим із Іловайського котла.

 

Окрім журналістських робіт, він створив десятки фото- і відеопроєктів для гуманітарних організацій, таких як Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), UN, UNICEF, OSCE, UN Woman.

 

Допомога у похованні та родині:

 

Монобанк: 4441114420335646 – Зоряна Стельмах;

 

ПриватБанк: 5168757403122528 Інна Варениця.

 

Дату і місце прощання із Максом Левіним родина повідомить найближчим часом.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранені і загиблі журналісти на передовій. Понад 150 злочинв вчинили рашисти проти медійників.