З Київщини до Білорусі загарбники вивозять награбоване в українців

10:48, 01.04.2022
З Київщини до Білорусі загарбники вивозять награбоване в українців

Орда путіна - це збіговисько мародерів, нікчем та воєнних злочинців. На фото - один з російських окупантів не довіз здобич. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Викрадені в українців автомобілі і мікроавтобуси, набиті награбованим майном, цілими колонами у супроводі російських орків рухаються в бік кордону з білорусю.

 

Українська розвідка фіксує, що окупанти продовжують частково відходити з півночі Київської області в бік державного кордону з республікою білорусь не з пустими руками.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ в п’ятницю.

 

«Спостерігається продовження часткового відведення підрозділів російських військ з півночі Київської області в бік державного кордону з республікою білорусь. Фіксується рух змішаних колон техніки різної кількості.

 

У складі колон також цивільні транспортні засоби (вантажівки, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі), що були викрадені російськими загарбниками під час тимчасового зайняття територій. Крім того, противник здійснює вивезення майна, що було награбоване», - повідомляє Генеральний штаб.

 

При цьому, на тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує свої протиправні дії, обмежуючи рух цивільного населення, використовує будинки та квартири місцевих жителів для розміщення особового складу, утримуючи в заручниках місцевих жителів та активістів.

 

Триває мародерство та вчинення насильства стосовно громадян України.

 

В окремих районах тимчасово зайнятих ворогом, загарбники намагаються змусити підприємців до переходу на розрахунок за товари та послуги у російських рублях.

 

«Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 7 ворожих атак. Наші воїни знищили 3 танки, 2 бронетранспортери, 2 одиниці автомобільної техніки та 2 артилерійські системи. Також збитий БПЛА типу “Орлан-10», - зазначили в ЗСУ.

 

І додають, що Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідують ворога, що відходить, проривають оборонні позиції російських загарбників та поступово звільняють українські землі.

 

До речі, не всім російським мародерам вдається втекти з награбованим за кордон. Як інформує Генштаб ЗСУ, напередодні захисники України ліквідували одного так званого "десантника"-орка, кишені якого були набиті валютою і золотими прикрасами. 

 

Як повідомляла «Україна молода», у Херсонській області ЗСУ визволили 11 населених пунктів і узяли під свій повний контроль.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Смотри как они жили". Жінка рашиста-мародера замовляє награбоване ледь не за списком.