Звільнені міста Ірпінь і Тростянець розміновують, поліція виносить тіла загиблих, фото

18:15, 31.03.2022
Звільнені міста Ірпінь і Тростянець розміновують, поліція виносить тіла загиблих, фото

Поліція вивозить з Ірпеня тіла мирних жителів. (Фото Нацполіції і ДСНС)

Правоохоронці фактично під ворожим вогнем забирають тіла загиблих мешканців з вулиць зруйнованого рашистами міста-героя Ірпінь під Києвом, яке було звільнено на цьому тижні.

 

Водночас, після звільнення від російських окупантів місто Тростянець на Сумщині очищують від боєприпасів, які після себе лишили загарбники.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Нацполіція і ДСНС України.

 

Зазначається, що російські окупанти продовжують обстрілювати звільнений Ірпінь.

 

Так, ще 29 березня, незважаючи на ворожі постріли, в тому числі мінометний вогонь з великої відставні, поліцейським спільно із представниками місцевої влади та ДСНС вдалося деблокувати та вивезти із Ірпеня тіла 14 мирних жителів.

 

 

Правоохоронці доставили загиблих до судмедекспертів для встановлення причин смерті, їх ідентифікації та пошуку рідних.

 

«Попри щохвилинну небезпеку, поліцейські Київщини продовжують служити та завжди готові допомогти», - йдеться у повідомленні.

 

За попередніми даними в місті Ірпінь загинуло близько 300 цивільних та до 50 українських військових.

 

50% міста і критичної інфраструктури зруйновано, але завали, під якими можуть бути люди, ще не розбирали.

 

                                                        Розстріляна залізнична станція у Тростянці.

 

Тоді як місто Тростянець, яке близько місяця жило в жахіттях війни, очищує від ворожих боєприпасів зведений загін рятувальників Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України.

 

 

«Не наближайтеся до снарядів, ракет, мін, котрі не вибухнули, вони можуть спрацювати будь-якої миті! Повідомляйте про такі знахідки рятувальників або поліцію!», - наголошують рятувальники.

 

І додають: «Наші хлопці очищають територію міста від «щедрих дарів» російської армії та сортують боєприпаси, які після себе лишили окупанти».

 

Як повідомляла «УМ», за даними мерії Ірпеня, російські варвари чавили тіла мирних жителів танками і знущалися над жінками.

 

Нагадаємо, після того як ЗСУ розгромили ворожу Кантемирівську дивізію у Тростянці, застрелився командир 13-го танкового полку.