Тіла мирних жителів чавили танками і знущалися над жінками — мер Ірпеня

18:23, 30.03.2022
Тіла мирних жителів чавили танками і знущалися над жінками — мер Ірпеня

Так виглядає Ірпінь після звільнення міста від рашистів

У результаті ворожих обстрілів у Ірпені загинуло до 300 мирних жителів та до 50 військових. 


Як інформує Україна молода, про це розповів  мер Ірпеня Київської області Олександр Маркушин.


«Сьогодні наша команда займалась тим, що вивозила тіла загиблих. Танками росіяни чавили наших українців, які бути вбиті, просто закочували в асфальт. Ми цього ніколи не пробачимо їхнім військовим, ніколи! На це страшно були дивитись навіть мені, хоча я за останній місяць бачив багато чого»,- сказав Маркушин. 


Очільник міста повідомив, що «16 хлопців із нашої тероборони загинули, 29 – у лікарні. З ЗСУ до 50 людей загинули та близько 100 поранені».


Він наголосив, що точної цифри загиблих немає. Проте вважає, що кількість жертв могла бути до 300. 


Маркушин нагадав, що коли у місті велися потужні бої, людей хоронили прямо у дворах та парках. 


Також він розповів, що наразі половина міста зруйнована, деякі завали ще не розбирали. У місті лишаються приблизно 3,5 тисячі цивільних мешканців, їх намагаються вивезти. Сьогодні евакуювали 150 людей, третина з яких – діти.


Нагадаємо, що українські захисники звільнили Ірпінь 28 березня.. Після цього в місті проводилася зачистка.


"Місцеві, що залишились, розповідали про те, що російські військові роздягали мирних мешканців та тримали їх у підвалах, розділяли родини, чоловіками планували поповнити свій обмінний фонд. Є факти знущання над жінками. Розстрілювали тих, хто їм просто не подобався", - додав Маркушин. 

 

.


Як повідомляла УМ, попри звільнений Ірпінь і відступ рашистів, міський голова  Олександр Маркушин ще раз закликає евакуйованих мешканців  не повертатися до домівок, адже ворог все ще обстрілює його навіть з «Градів».