Льотчик Степан Тарабалка удостоєний звання Герой України посмертно

20:39, 24.03.2022
Льотчик Степан Тарабалка удостоєний звання Герой України посмертно

Герой України, льотчик-винищувач літака МіГ-29 майор Степан Тарабалка. (facebook.com/kpszsu)

Льотчик-винищувач літака МіГ-29 майор Степан Тарабалка став Героєм України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.

 

Уродженець Прикарпаття був справжнім бойовим офіцером, який героїчно загинув у повітряному бою з переважаючими силами російських окупантів 13 березня 2022 року.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

 

Степан Іванович Тарабалка народився 9 січня 1993 року в селі Королівка, Івано-Франківської області .

 

Льотчик відзначився у ході російського вторгнення в Україну, збив не один ворожий літак.

 

«Степан Тарабалка – один із тих романтиків, які з дитинства мріють стати військовим льотчиком. І він упевнено йшов до своєї мрії. У 13 років Степан вступив до Прикарпатського військово-спортивного ліцею, а згодом вступив до льотного військового вишу – Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба, який успішно закінчив у 2014 році», - йдеться у повідомленні.

 

Бойові побратими полеглого Героя відзначають, що майор був офіцером нової генерації української армії, який розпочав свою офіцерську кар’єру саме в той час, коли в Україну прийшла війна. Захист своєї країни був для нього свідомим вибором.

 

І зазначають: «Усі, хто знав Степана Тарабалку особисто, розповідають, що він справжній офіцер та професіонал своєї справи. На таких як він рівняються підлеглі, а старші командири – впевнені, що все в підрозділах буде під контролем».

 

 

Президент України Володимир Зеленський присвоїв льотчику звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно.

 

«Герой України Степан Тарабалка завжди житиме у наших серцях! Слава Герою!», - наголошують у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», льочик винищувача МіГ-29 майор Євген Лисенко героїчно загинув у повітряному бою під Житомиром.