МЗС України захистить Ігоря Голода, звільненого з ресторану у ФРН за критику вторгнення рф

23:25, 22.03.2022
МЗС України захистить Ігоря Голода, звільненого з ресторану у ФРН за критику вторгнення рф

Одесит Ігор Голод публічно розкритикував росіян за агресію в Україні. (Фото: Ігорь Голод)

МЗС України надає необхідну консульську і правову допомогу українцю Ігорю Голоду, якого звільнили з ресторану в німецькому місті Баден-Баден за критику вторгнення рф в Україну і засудження мовчазної пасивності росіян щодо злочинних дій Кремля.

 

Українські дипломати перебувають на зв‘язку з адвокатом та мерією курортного міста ФРН, де живе багато росіян, аби захистити законні інтереси нашого працівника.

 

Як інформує Україна молода, так відреагував на скандал у Баден-Бадені міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у вівторок.

 

За його словами, одесита Ігоря Голода звільнили з ресторану після його відеозвернення, в якому він виступив проти війни. Адже ресторан турбувався за свою репутацію серед клієнтів-росіян.

 

«Одесита Ігоря Голода, який працював у місцевому ресторані Rizzi, звільнили за його відеозвернення до росіян через війну Росії проти України.

 

За наявною інформацією, керівництву ресторана, орієнтованого на російськомовне населення Баден-Бадена, не сподобалася правда про тисячі загиблих мирних українських громадян, більше сотні вбитих дітей, десятки вщент зруйнованих міст внаслідок агресії російських військ», - повідомив пан Кулеба у соцмережах.

 

Глава МЗС України наголосив: «Мій сигнал усім путінферштеєрам – прихильникам Путіна в Німеччині та інших країнах: ви такі ж як пілоти російських літаків, які вбивають українських мирних громадян.

 

За вашої мовчазної згоди або відкритої підтримки вже 27 днів поспіль українські діти ховаються в підвалах від російських бомб. Загинули вже 117 та поранені 155 дітей.

 

Дорослі не можуть поховати своїх близьких через обстріли артилерії. Ви теж несете відповідальність за воєнні злочини російської армії в Маріуполі, Харкові, Сумах, Волновасі, Херсоні та інших куточках України».

 

Дмитро Кулеба також звернувся до керівництва ресторану: «Rizzi, ви у Баден-Бадені переживаєте за свою репутацію в очах російськомовних клієнтів. А мали би зрозуміти, що саме зараз вашій репутації настав кінець. І навіть найефективніші німецькі засоби для миття не змиють з ваших рук і з вашого ресторану кров безневинно вбитих».

 

Він також акцентував, що МЗС України не припинить захищати інтереси українця і не відступить, допоки пан Голод потребуватиме допомоги дипломатів.

 

«Українська держава не дозволить нікому кривдити своїх громадян. Ані в Україні, ні за кордоном. Ми в МЗС жорстко реагуватимемо на випадки неповаги. І не лише ми, але, я переконаний, і кожен громадянин, який зараз зробить те, що в його силах, заради справедливості», – написав міністр.

 

Тоді як  Ігор Голод на своїй сторінці у Facebook написав, що працював в ресторані барменом і його звинуватили в расизмі, а потім звільнили.

 

«Насилу нам із дружиною вдалося вивезти наших родичів із зони військових дій. Вони не хотіли покидати свою країну, їх змусила війна. Їм потрібна наша підтримка зараз. Але в Німеччині ми теж не в безпеці. На мою дружину напали, мені пишуть погрози», - написав одесит.

 

Голод також опублікував відео, яке він записав про напад Росії на Україну (18+).

 

 

Як повідомляла «УМ», легендарна українська актриса Ада Роговцева вважає путіна дияволом, а не людиною.

 

Співачка Злата Огнєвіч прокляла росіян, які мовчки спостерігають за жахливими військовими злочинами своїх співвітчизників в Україні.