Російські військові злочинці обстріляли українських мітингарів у Херсоні

15:50, 21.03.2022
Російські військові злочинці обстріляли українських мітингарів у Херсоні

У Херсоні російські окупанти застосували силу по мітингарях (Фото з відкритих джерел)

У Херсоні на центральній площі російські окупанти розігнали мітинг на підтримку України та закидали мітингувальників світлошумовими гранатами.

 

Серед цивільного населення є поранені. 


Як інформує  Україна молода, про це у Фейсбуці  повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський. 

 

Так, у Херсоні мешканці міста вкотре вийшли на мирну акцію біля будівлі ХОДА. Люди скандували «Домой» і в цей час окупанти кинули у натовп гранату та відкрили у напрямку мирних людей вогонь. Як відомо, є поранені.


«Сьогодні орки застосували насильство стосовно мирного мітингу в Херсоні, є постраждалі», - сказав Соболевський.


Він повідомив, що щонайменше одну людину російські агресори змогли затягнути до себе. Соболевський пояснив, що ця людина стояла трохи осторонь, тому російські військові встигли її відтягнути. 


Також, за словами першого заступника голови облради, є поранений, оскільки російські агресори застосували світлошумові та газові гранати проти мітингувальників. 


«Поранено в ногу дідуся, наклали джгут швидко, крові було багато. Викликали «швидку», – каже Соболевський.


Відео агресії російських військових викликали херсонці, які витирали замальований фарбою меморіал на площі Свободи. Цей меморіал присвячений Героям Небесної сотні та на ньому фотографії земляків, які загинули в АТО/ООС.

 

 

Згодом стало відомо, що російські окупанти схопили ще одну людину.


Нагадаємо, з початку березня, як в місто зайшли рашисти, в Херсоні регулярно відбуваються акції проти окупантів, на яких містяни голіруч спиняють техніку окупантів. У місті перед будівлею обласної держадміністрації стоїть військова техніка рф, залізничний вокзал та морський порт перебувають під контролем росіян. Херсонці активно протистоять окупантам і фактично щодня виходять на акції протесту із прапорами України та співають український гімн та патріотичні пісні.


Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив, що російські війська не пропускають у місто фури з гуманітарною допомогою. Водночас росіянам не вдалося відзняти відео, де херсонці "щасливо" зустрічають окупантів та розбирають гумдопомогу від ворога. Українці вийшли в місто з українськими прапорами та відмовилися приймати товари від росіян.


У Херсоні агресор захопив приміщення ТРК "Громадське мовлення: «Херсон» та планує поширювати дезінформацію. У центрі міста російські військові встановлюють розтяжки в центрі міста. У Херсоні містяни вмикають Гімн України в різних районах міста та вивішують плакати з написом "російський корабель".


Як повідомляла УМ, передовий командний пункт разом з командиром  російської армії знищили повітряні сили Збройних сил України на аеродромі у Чорнобаївці Херсонської області, який росіяни використовують під свій командний пункт і місце збору літаків.