Українські військові знищили ворожий командний пункт на Херсонщині

19:09, 18.03.2022
Українські військові знищили ворожий командний пункт на Херсонщині

ЗСУ вдарили по аеродрому Чорнобаївки і знищили командний ворожий пункт і місце збору авіації. (facebook.com/kpszsu)

Передовий командний пункт разом з командиром  російської армії знищили повітряні сили Збройних сил України на аеродромі у Чорнобаївці Херсонської області, який росіяни використовують під свій командний пункт і місце збору літаків. 


Як інформує Україна молода, про це на  брифінгу щодо російського вторгнення доповів радник керівника Офісу президента Олексій Арестович.


«Хочу вам повідомити, що аеродром у Чорнобаївці (Херсонська область), який росіяни використовують під свій командний пункт і місце збору літаків, знову порадував нас результатом. Повітряні Сили ЗСУ знову завдали удару і, за попередніми даними, знищили передовий командний пункт 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ. Це якраз напрям, який відповідав за ОРДЛО... За попередніми даними, командувач цієї армії загинув», – повідомив Арестович на брифінгу. 


Додамо, що командувачем 8-ї гвардійської загальновійськової армії є генерал-лейтенант Андрєй Сичевой. Він командував армією з лютого 2019 року, тоді ж отримав військове звання генерал-лейтенанта. Через участь у війні в Україні на Сичевого була накладені санкції ЄС.


Також Арестович доповів, що протягом доби було збито 10 літальних апаратів противника, з яких чотири літаки, два гелікоптери, крилаті ракети та БПЛА оперативно-тактичної дії.


Окрім цього Олексій Арестович розповів про ще один виграний бій під містом Ізюм на Харківщині, куди Росія кинула навчальний підрозділ курсантів. Вони зазнали поразки, частково знищені, частково взяті в полон.


Нагадаємо, що в Україні триває 23-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією. Втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в Україну склали понад 14 тисяч військовослужбовців, 450 танків і більше 100 вертольотів. На жодному з напрямків наступу російська армія не досягла стратегічного поступу. 


Як повідомляла УМ, артилерія знищила 50 одиниць ворожої техніки між райцентрами Василівка і Мелітополь Запорізької області напередодні ввечері.