Одіозна Євгенія Більченко отримала громадянство РФ і готова померти за «русскій мір»

19:27, 30.01.2022
Одіозна Євгенія Більченко отримала громадянство РФ і готова померти за «русскій мір»

Євгенія Більченко похизувалась громадянством Росії. (facebook.com/yevzhik)

Скандальна колишня професорка університету Драгоманова Євгенія Більченко, яку звільнили за публічну підтримку агресії Кремля, отримала громадянтво Росії.

 

Після чого, демонструючи російский паспорт, ще й заявила, що разом з чоловіком вони готові померти за "русский мир".

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо з фейсбук сторінки Євгенії Більченко.

 

Викладачка у своєму дописі похизувалась громадянством Росії та сертифікатами які вона отримала. Вона також додала, що готувалась дуже ретельно та довго.

 

Більченко отримала сертифікат із медкомісії з усіма графами придатності та наголосила на тому, що здобула сертифікат із російської мови, законодавства та історії Росії з "круглими п'ятірками".

 

«Я дуже сильно готувалась, хотіла знати російську історію назубок, краще за всіх. Право теж»,– заявила вона

 

Окрім цього, новоспечена громадянка РФ Більченко знову зізналась у любові до "русского міра". І запевняє, що на такий самий вчинок готовий і її чоловік, з яким вона знову розписалась у Санкт-Петербурзі, вже за російським законодавством.

 

 

"У мене є улюблений епізод. Один із наших останніх. Ми зізналися одне одному, що ми готові померти за "русский мір". Прямо на вулиці. Ніколи про це не писала", – стверджує вона.

 

Нагадаємо, що скандал навколо викладачки з київського університету почався з того, що вона публічно розкритикувала мовний закон, назвавши Україну "онкохворою американською колонією" та заявила, що  вона є "представницею російської цивілізації".

 

Згодом скандальну викладачку звільнили, як того і вимагала громадськість. Після звільнення скандальна професорка переїхала у Росію, де скаржилась, що її цькують та не дають працевлаштуватися. Вона заявляла, що її "не підібрали" ні проросійські партії, ні сама Росія.

 

У результаті цього вона залишилася ні з чим та підсумувала, що може "дозволити собі бути ніким. Окрім цього стало відомо, що Більченко виступала на каналі бойовиків. Її представляли як "активістку Майдану", яка змінила погляди, дізнавшись "правду" про події на Донбасі.

 

Як раніше інформувала «УМ», скандальна українська поетеса і перекладачка Євгенія Більченко, яка переїхала в Росію після звільнення з педагогічного університету ім. Драгоманова через любов до "русского міра", вкотре поскаржилася на країну-агресора.