У Харкові чиновники виживають відомого японського волонтера
Про те, що ризикує втратити можливість законного перебування на території України заявив волонтер із Японії Фумінорі Цучіко, який щодня безкоштовно годує сотні харків'ян, >>
Кулінар Євген Клопотенко потрапив у скандал з червонокнижним лосем. (facebook.com/ievgen.klopotenko)
Гуманістичний рух захисту тварин Uanimals подав запит до Держпродспоживслужби та Держекоінспекції щодо використання червонокнижного лося в меню ресторану відомого кулінара Євгена Клопотенка.
Як інформує "Україна молода", про це "Uanimals" повідомляє в соцмережах у вівторок, 25 січня.
В інтерв'ю Анатолію Анатолічу на YouTube-каналі "ЗеИнтервьюер", яке вийшло два місяці тому, Євген Клопотенко розповідав про незвичайні інгредієнти.
«В інтерв'ю одному із ютуб-проєктів шеф-кухар Євген Клопотенко хизується стравами із диких і рідкісних видів тварин. Весь перелік звучить просто жахливо, а у випадку страви із «серця лося» каже про порушення закону.
Нагадаємо, лось в Україні знаходиться на межі зникнення і цю тварину внесено до Червоної книги, тож його вбивство є порушенням закону.
За фактом відео ми в "UAnimals" надіслали запит в Держпродспоживслужбу та ДержЕкоінспекцію із проханням вияснити, звідки у героя відео з’явився труп лося і чи не порушує це закон. Також готуємо заяву в поліцію", — написали у своєму інстаграм-акаунті захисники тварин.
Євген Клопотенко прокоментував ситуацію під постом захисників тварин, зазначивши, що невдало пожартував, обговорюючи незвичайні інгредієнти, коли інтерв'юер запитав його про лося.
У скандальному відео Євген Клопотенко запитує кухаря, що проходить повз, чи є у них лось: «Немає у нас зараз лося? Немає лося. Серце лося? Є серце лося».
Однак нині він стверджує, що у меню ресторану лося ніколи не було, а от бобер, про якого спершу запитував Анатолій Анатоліч, справді буває.
"Я можу жартувати про лося, але коли ситуація стосується безпосередньо роботи з продуктами, то маю етичні принципи.
Якщо працюю з м’ясом, то у своїй більшості, використовую тварин сільського господарства. Мій підхід — не використовувати більше м’яса, ніж дійсно необхідно. Балансую його альтернативами, ставлюся відповідально до субпродуктів і додаю їх у їжу, а не викидаю.
У моєму ресторані дійсно є дичина. Але вона, по-перше, є в обмеженій кількості. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами.
Тому і бобер, і кабан, яких я використовую — фермерські. Закликаю всіх свідомо ставитися до продуктів та інформації, з якою взаємодієте", - повідомив Клопотенко.
Втім, представники руху відповіли кулінару в коментарях, що зовсім, нещодавно він ділився контактами постачальника м'яса лося в соцмережах.
Як повідомляла раніше "УМ", після скандалу із запровадженням певного меню в школах в Міносвіти повідомили, що заклади освіти не зобов‘язані використовувати оновлене меню, розроблене командою шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Втім, самостійно розроблене меню має відповідати нормам, встановленим державою.
Про те, що ризикує втратити можливість законного перебування на території України заявив волонтер із Японії Фумінорі Цучіко, який щодня безкоштовно годує сотні харків'ян, >>
Кожен регіон України має свої особливості, традиції, кулінарні спеціалітети, свої візерунки для вишиванок та кольори. >>
Десять з половиною років тому родина полтавців Ханів уже була трохи більшою за статистичну: тато, мама, четверо дітей, дві німецькі вівчарки й три свійські коти. >>
Останнім часом у Білій Церкві помітили випадки масового отруєння собак >>
До війська деякі працівники ТЦК мобілізують чоловіків заради "плану" і не дивляться на те, що вони або взагалі неспроможні воювати, або мають законне право на відстрочку. >>
"Не секрет, що президент Зеленський любить красиві жести і яскраві шоу, що піднімають його рейтинг. Одним із таких - мало стати створення 155 бригади "Анна Київська", навчання особового складу та озброєння якої забезпечувала Франція. >>