Петиція про закриття телеканалу «НАШ» набрала необхідну кількість підписів

10:38, 17.01.2022
Петиція  про закриття телеканалу «НАШ» набрала  необхідну кількість  підписів

В ефірі телеканалу неодноразово заперечували факт російської агресії, називаючи війну «громадянською». (facebook.com/nashlive.ua)

Електронна петиція активіста Сергія Стерненка – щодо застосування санкцій проти телеканалу «НАШ» - набрала 25 тисяч підписів. Цього достатньо, щоб її розглянув президент Володимир Зеленський.

 

Як інформує УМ, станом на 09:30 17 січня петицію підписали 25 014 осіб.

 

«У звʼязку з цим, з метою захисту національної (та інформаційної зокрема) безпеки України, а також для протидії поширенню антиукраїнської пропаганди в інтересах держави-агресора, прошу президента України невідкладно ініціювати на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання про застосування санкцій проти телеканалу НАШ з подальшим припиненням його мовлення на території України», — сказано в петиції.

 

Стерненко зазначає, що фактичний власник каналу Євген Мураєв (колишній депутат) неодноразово в його ефірі заперечував факт російської агресії, називаючи війну «громадянською».

 

Крім цього, в ефірі телеканалу зʼявлявся заступник лідера луганських бойовиків Родіон Мельник, який заявляв, що Донбас нібито не є частиною України. У тексті петиції наголошується, що ведучі та гості телеканалу регулярно розпалюють ворожнечу і поширюють антиукраїнську пропаганду.

 

У вересні 2021 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення подала позов до суду з проханням анулювати ліцензію телеканалу «НАШ».

 

Раніше Нацрада штрафувала канал за поширення російської пропаганди і неодноразово проводила перевірки через висловлювання гостей в ефірі.

 

Як повідомляла УМ, петиція на сайті президента про повну заборону на виступи російським артистам в Україні набрала 25 тисяч підписів.