У Черкасах вівчарка Дакота знайшла зниклу 13-річну дівчинку за півтори години

14:38, 07.11.2021
У Черкасах вівчарка Дакота знайшла зниклу 13-річну дівчинку за півтори години

Чотирилапі помічники вірно служать поліції і суспільству. (Фото Нацполіції)

Службова вівчарка на прізвисько Дакота допомогла поліції й лише за півтори години відшукала зниклу 13-річну дівчинку, яка посварилася з матір’ю в Черкасах.

 

Вівчарка Дакота швидко виявила слід дитини у багатотисячному місті і знайшла місце, де школярка ховалася.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує поліція Черкаської області у неділю.

 

Зазначається, що до поліції Черкаської області 5 листопада зателефонувала мати та повідомила про те, що дівчинка пішла з дому і не повернулася.

 

Мати розповіла, що спочатку сама намагалися розшукати доньку, а коли пошуки не дали результату, звернулася по допомогу до поліції.

 

На пошуки дитини залучили оперативників Черкаського райуправління поліції, ювенальну поліцію, а також інспектора-кінолога поліції Черкаської області Андрія Давиденка та його чотирилапу напарницю Дакоту.

 

Пошуки дівчинки почались з місця її мешкання, де собака відразу "взяла слід". Німецька вівчарка вела поліцейського темрявою, покладаючись лише на гострий нюх. Дівчинку знайшли орієнтовно за півтори години.

 

"Складність була у тому, що ми спочатку не знали, де шукати дитину - місто велике. Собака пройшов за запаховим слідом та вказав на будинок, в якому, як стало відомо пізніше, й перебувала дитина", - розповів Андрій Давиденко.

 

 

Поліцейські з’ясували, що дитина була у подруги, поки рідні та поліція вночі шукали її по всьому місту. Неповнолітня пояснила, що через сварку із матір’ю соромилася повертатися додому.

 

З дитиною та її мамою правоохоронці провели профілактичну роботу, щоб надалі не виникало подібних ситуацій.

 

Правоохоронці закликають батьків роз’яснювати дітям, що втеча з дому може мати негативні наслідки.

 

Як повідомляла "УМ", фото чорного кота, який простягає лапи перед собою та з дуже спантеличеним видом падає з табурета швидко поширилося у соціальних мережах світу та перетворилося на популярний мем.