Майстер-сержант Георгій Халіков загинув під Гранітним

22:50, 26.10.2021
Майстер-сержант Георгій Халіков загинув під Гранітним

Майстер-сержант Георгій Халіков. (facebook.com/Ганна Антипович)

Майстер-сержант 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Георгій Халіков загинув під час ворожого артилерійського обстрілу під селом Гранітне у вівторок.

 

Захиснику України був 51 рік, він уродженець села Березине Тартуського району Одеської області. Але останнім часом мешкав на Полтавщині.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднив Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки в ніч на середу.

 

«Сьогодні, 26 жовтня, виконуючи бойове завдання, вірний військовій присязі, внаслідок артилерійського обстрілу проросійськими найманцями українських позицій, загинув український воїн – майстер-сержант Халіков Георгій Журович.

 

Висловлюємо найщиріші співчуття рідним, близьким та мешканцям рідної Шишацької громади полеглого захисника», - йдеться у повідомленні.

 

Журналістка Ганна Антипович повідомила, що Георгій Халіков народився 24 березня 1970 року. У нього залишилося троє синів.

 

За її словами, Георгій мешкав у селі Тищенки Шишацького району на Полтавщині. Поховають воїна на Одещині, де він народився.

 

«Полтавець-волонтер Анатолій Банний якраз збирався на ці вихідні поїхати на фронт і побачити Георгія. Вивів для нього на фотопапір світлину, яку зробив раніше, де воїн стоїть, огорнений оберегом полтавських вишивальниць. Тепер це фото поїде на Одещину...», - написала пані Антипович у соцмережах.

 

 

За даними "УМ", Георгій Халіков - перша бойова втрата української армії у жовтні.

 

Як повідомляла "УМ", Збройні сили України у вівторок вперше застосували ударні дрони «Bayraktar» проти ворожої артилерії саме в районі Гранітного на Донеччині. Тим самим захисники  помстилися за ворогу за смерть побратима.